Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Hon na teroristy ŽIVĚ: Úder izraelské armády na Pásmo Gazy

Autor: Redakce Blesk.cz, reuters, swp - 
9. října 2023
11:05

Izrael čelí od víkendu bezprecedentnímu teroru ze strany radikálního hnutí Hamás, které má na svědomí stovky mrtvých civilistů a tisíce zraněných. Izrael odpovídá údery na Pásmo Gazy, odkud teroristé vyslali tisíce raket. Sledujte živé záběry Gazy.  

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Video  Útok terorisů z Hamásu na Izrael: Exploze a mrtví v izraelských ulicích  - Reuters
Video se připravuje ...

Marek Badatel ( 16. října 2023 11:50 )

Každý kdo se nechce ochotně obětovat pro jejich zisky a ještě není ochoten jim za to líbat nohy je pro ně terorista.

Marek Badatel ( 16. října 2023 11:48 )

Třešničkou na dortu je, že i kdyby někdo přišel a chtěl situaci zlepšit, oni vše blokují a dusí. Protože jim současná situace která jim přináší obrovské zisky naprosto vyhovuje. Je mi úplně jedno a je jim naprosto fuk a u zádele že se má někdo
mnohem hůře než dříve kvůli jejich nenasytnosti. Chtějí vydělat co nejvíc. Proto tak kvákají jako potrefené kachny. Protože jim do toho někdo hází vidle. Jde zase jen a jen o peníze a o nic víc.

Marek Badatel ( 16. října 2023 11:41 )

Boháči ještě více zbohatli (někteří naprosto rekordním způsobem). Cca 1% lidí ovládá 99% světového bohatství. A ještě mají tu drzost že si vymysleli EKO Zelený business drancují přírodu těžbou všeho možného pro výrobu elektromobilů a ještě chtějí lidem zakazovat a omezovat je. Moderní technologie vyvíjeli jenom proto aby oni zbohatli a obyčejní lidé zchudli. Což se jim povedlo. Tak se nedivte že všichni hromadně nehorují za Izrael.

Marek Badatel ( 16. října 2023 11:36 )

Ono jaksi po Covidu kdy dostávalo plno lidí peníze "za nic" za to že jsou doma, se docela hodně "utáhly šrouby" (bylo předem jasné že k tomu dojde) No a boháči velmi zdokonalili sběr dat a rozšířili to i do pracovní sféry kterou se snaží zdigitalizovat co nejvíce. Čili donutili lidi pracovat více za stejné peníze a platit za vše více (inflace navyšování cen apod.) Spousta firem a boháčů má rekordní zisky a na druhé straně spousta lidí hodě zchudla a propadla se jim životní úroveň. To hraje do karet Palestincům a je to HODNĚ v neprospěch Židů. Je to o systému který i Židé ovládající finanční sektor nastavili, proti kterém use dá jen těžko bránit a kterého má spousta lidí plné zuby. Je to novodobé digitální otroctví, další snaha o zotročování lidí pomocí moderních technologií a umělé inteligence.

Marek Badatel ( 16. října 2023 11:30 )

Je třeba se na to dívat nezaujatě a vyváženě. Říká se že když je nějaké konflikt tak na tom většinou mají podíl obě strany.

Zobrazit celou diskusi