Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ženy unesené Hamásem: Němku svlékli, zbili a fotili se s jejím tělem, medičku postřelili do nohou

  • Autor: simao,ČTK - 
    Aktualizováno -
    8. 10. 2023
    13:40
    8. 10. 2023
    10:05

    Již i Izrael přiznal, že se teroristům z palestinského Hamásu podařilo zajmout při jejich sobotním vpádu na území Izraele řadu civilistů. Některé se podařilo osvobodit v noci na neděli, osud mnoha dalších je však nejistý. A sociální sítě plní nářky těch, kteří přišli o své blízké či kamarády. 22letou medičku Amit postřelili teroristé z Hamásu do nohou a odvlekli, Shani (30), která má německé i izraelské občanství, spolu s dalšími ženami unesli z hudebního festivalu na jihu Izraele, svlékli, ztloukli, svázali, naložili na korbu a s jejím bezvládným tělem se pak teroristé fotili a oslavovali v ulicích Gazy. Podle deníku Bild však její rodina stále věří, že je Shani naživu. Na stejném festivalu byla i 25letá Noa, jejíž únos s titulkem „Nezabíjejte mě!“ přibližuje list The Mail on Sunday. Nejasný je osud jak její, tak i maminky Doron, která zmizela s dcerami Raz (4) a Aviv (2).

  • 1.Amit (22) postřelili do nohou

    V kibucu Be′eri na jihu země se izraelským silám v noci na dnešek podařilo osvobodit téměř 50 lidí, které hodiny zadržovali palestinští ozbrojenci.

    Právě z tohoto kibucu byla patrně odvlečena 22letá medička Amit. „Sestra mého přítele, Amit. Zdravotnice, která se pokusila zachránit životy v Kibucu Be´eri. Je jí pouhých 22 let. Naposledy o ní slyšeli, když říkala své rodině, že teroristé přišli, postřelili ji do nohou a že je miluje. Od té doby se neví, co se s ní stalo,“ uvádí na sociální síti X izraelská diplomatka Fentay Alamu.

  • 2.Pohřešují i matku s dcerami (4 a 2)

    I u dalších unesených není zdaleka jisté, co se s nimi stalo. „Doron a její dvě dcery Raz (4) a Aviv (2) byly mezi mnoha izraelskými civilisty, kteří byli uneseni Hamásem,“ poukazuje diplomatka na další z případů. „Jako matka cítím obrovskou bolest při pomyšlení, čím Doron a její dcery procházejí,“ uvedla.

  • 3.Jako za nacistů...

    „Nemůžu usnout s vědomím, že děti, starší lidé, ženy a muži jsou drženi Hamásem jako rukojmí. Násilí vůči civilistům a nenávist, které stojí za útokem (Hamásu), jsou skutečně děsivé. 80 let po holocaustu jsme opět svědky toho, jak teroristé vstupují do židovských domovů s úmyslem ublížit Židům,“ uvedl Sacha Roytman z izraelské organizace Combat Antisemitism Movement.

    „Už máme i zprávy, že teroristé se převlékají jako izraelští vojáci, mají uniformy, jak policie, tak vojska, a předstírají, že jsou na naší straně, klepou vám na dveře a když jim otevřete, tak vás unesou. Ta čísla už teď jsou vysoká,“ uvedla pro Českou televizi Nikol Cohen, česká průvodkyně žijící v Izraeli.

    Na sociální síti X se pak objevuje i řada dalších fotek lidí, kteří byli údajně uneseni Hamásem a jejich další osud je momentálně nejasný.

  • 4.S bezvládnou Shani se teroristé fotili

    Děsivý je případ Shani Nicole Loukové, která spolu s dalšími návštěvníky vyrazila na hudební festival na jih Izraele.

    „Žena, jejíž nahé tělo bylo vystaveno teroristy Hamásu v Gaze, je identifikována jako 30letá Shani Louk, mladá matka německého původu, která se dnes ráno zúčastnila hudebního festivalu na jihu Izraele. Na tomto hudebním festivalu zajali nebo zabili desítky mladých žen jako ona,“ uvádí na sociální síti X účet žurnalisty a korespondenta vojenského magazínu Babaka Taghvaeeho.

    Na otřesný případ upozornil i televizní reportér a někdejší zahraniční zpravodaj ČT na Blízkém východě Jakub Szántó. Ohledně jejího věku se posléze objevily rozporuplné údaje. Podle německého deníku Bild je Shani 22 let.

    Je Shani naživu?

    Podle Bildu přitom její matka stále doufá, že je Shani naživu. „Mladá žena s dredy leží na břiše, polonahá a vážně zraněná na náklaďáku teroristů Hamásu. V korbě jsou s ní čtyři ozbrojení Palestinci, vystavují její otlučen tělo jako trofej jásajícímu davu a opakovaně a hlasitě křičí: Alláhu akbar,“ popisuje Bild otřesný výjev, kdy žena, svlečená jen do spodního prádla, leží bezvládně na korbě pickupu s nohama v nepřirozené poloze, mezi dredami jsou pak patrné známky krve.

    Ricarda Louková z německého Ravensburgu, žijící však v izraelském Tel Avivu, přitom míní, že unesená a zneuctěná žena je právě její dcera Shani .

    „Dnes ráno byla moje dcera unesena se skupinou turistů na jihu Izraele. Bylo nám zasláno video, kde jsem jasně poznal naši dceru. V bezvědomí v autě s Palestinci, když vjížděli do pásma Gazy. Žádám o jakoukoli pomoc, jakékoli zprávy,“ uvedla podle Bildu Louková. Její dcera má německé i izraelské občanství. Matka přitom doufá, že je dcera stále naživu...

  • 5.Nou (25) unesli z hudebního festivalu

    Na únosy z tohoto festivalu upozorňují však i další uživatelé. Mezi účastníky byla mj. 25letá Noa Argamaniová, studentka Ben Gurionovy univerzity v Negevu.

    „Noa byla na party na jihu Izraele na mírovém hudebním festivalu, když ji teroristé z Hamásu unesli a odvlekli z Izraele do Gazy. Noa je držena jako rukojmí Hamásu. Může to být vaše dcera, sestra, kamarádka,“ uvedl Izraelský spisovatel, aktivista a influencer Hen Mazzig.

    Únos 25leté studentky byl dokonce i natočen a objevil se na titulní straně listu The Mail on Sunday s výmluvným titulkem „Nezabíjejte mě!“.

  • 6.Vzkaz Netanjahua

    Některé případy naopak dávají naději, že se rukojmí podaří dostat zpět. Několik izraelských rukojmích bylo zachráněno v kibucu Ofakim. Po zhruba 20 hodinách Izraelci dokázali znovudobýt policejní stanici ve Sderotu, kterou obsadili radikálové. Asi deset ozbrojenců přitom podle zpravodajského serveru Ynet přišlo o život.

    Zprávy o tom, že Palestinci zajali při nejmenším několik desítek Izraelců a drží je jako rukojmí, přitom okomentoval i premiér Benjamin Netanjah. „Izrael si vyřídí účty s kýmkoli, kdo by jim ublížil,“ vzkázal.

    „Viděli jsme pravou tvář Hamásu. Teroristické armády, jejímž jediným cílem je chladnokrevné vraždění nevinných mužů, žen a dětí,“ uvedl izraelský prezident Jicchak Herzog. „Stát Izrael přijme všechna nezbytná opatření, aby eliminoval jasné a bezprostřední ohrožení svých občanů. Izrael tuto nepřízeň přečká,“ dodal.

    12:00
    2. 1. 2024
    !

    Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

    Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

    Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

    Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

    10:32
    2. 1. 2024

    Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

    9:30
    2. 1. 2024

    Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

    Zobrazit celý online

    Video  Útok terorisů z Hamásu na Izrael: Exploze a mrtví v izraelských ulicích  - Reuters
    Video se připravuje ...

Jaroslav Vašíček ( 10. října 2023 18:33 )

Můj strýc bojoval za války v západní armádě.Po osmačtyřicátém musel znovu do emigrace.Tak se mu vlast odsloužila.Ten mluvil vždy o Arabáších jako o velkých hrdinech.Vždy byli velmi "sta­teční"­zvláš­tě,když jich bylo deset ozbrojených na jednoho neozbrojeného z tö ještě zezadu.

Jaroslav Vašíček ( 10. října 2023 18:12 )

Franto,ty jsi ale idiot! Doufám,že nejsi Moravan!Moravané si totiž stále uchovávají zdravý rozum v hlavě. Můj strýc bojoval za války

strng ( 10. října 2023 11:17 )

Přesně tak

cid2000 ( 9. října 2023 12:39 )

palestince proti Izraeli!!Peníze od EU tam přerozdělují úředníci napojený na Hamás.Jen na oko jakou pláčou teď EU politici pro mrtvé !!Je to falešné divadlo evropských politiků !! Hnus !! Možná teď pod tlakem světa přestanou financovat palestince! Na druhou stranu je uvnitř Izraelské politiky souboj dvou frakcí ! Takže se zdá, že premiéra Benjamina Netanjahuha alias Bibiho chtějí sestřelit tím, že dopustil masakr, když to nedokáží ve volbách!Možná to je záminka pro válku s Iránem, těch možností je několik.Takže někdo měl informace o přípravě této akce v Mosadu, ale klíčové informace se nedozvěděla vláda nebo ani vedení Mosadu atd....nebo skoro podobně. Možná vnitřní vyřizování účtů mezi židy v Mosadu a politice. Je to velice komplikované bohužel uvnitř Izrele (který ovládá finančně USA), ale chudáci normální nezasvěcení lidi. Ten, kdo úmyslně obětoval vlastní občany pro své politické intriky,záměry, moc,vládu je stejný vrah jako ti terotistí z Hamásu! Hnus !!!Jsem zvědav, kde je ten zakopaný pes na Izraelské straně (sestřelit Bibiho nebo válka s Iránem atd.)? Když nemůžeš ve volbách porazit určité lidi-stranu,jiný názor,.... ....musíš ji sestřelit jiným trikem, spíše intrikem, aby se veřejné mínění obrátilo proti němu, proti vítězi voleb,který dělá něco jiného nežli chce ta druhá protistrana!!! Něco v tom bude..........tomu věřte. Nic se neděje jen tak. První den se izraelcům vše zhroutilo a ko.zom.rdi jim způsobili těžké stráty pohra­niční­kům,po­lici­e,což je až překvapivé na schopnosti izraelské armády, ochrany vzdušného prostoru, schopnostech výzvědných služeb atd.Není to samo sebou.Divné !!Hamás není až tak dobrý, aby to vše utajil!!Prsty v tom mají opoziční strany v Izraeli, které chtějí odstavit Bibiho (Benjamin Netanjahu) nebo i samotný Bibi a jeho strana. Hamás se jim hodil jen do krámu jak se říká. Hamás s tím i počítal, že je Izrael následně smázne po tom co teď udělali. Hamás vědomě obětuje vlastní spoluobčany, jim smrt nevadí, oni se jí nebojí jako evro

gejza22 ( 9. října 2023 11:47 )

No krásný to zrovna nejsou

Zobrazit celou diskusi