Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podivná smrt ruského raketového inženýra (†77): Otrava pár dní po krachu měsíční mise!

Autor: mav, inf - 
2. září 2023
11:30

Z Ruska přišla zpráva o dalším v řadě podivných, ne-li přímo podezřelých úmrtí z řad prominentních osobností. Kosmická agentura Roskosmos ztratila předního raketového experta: Vitalij Melnikov (†77) zemřel po otravě houbami.

„Významný vědec a doktor technických věd zemřel ve středu ráno v moskevské nemocnici. Byl tam hospitalizován s těžkou formou otravy,“ píše server Moskevský komsomolec s tím, že byl hospitalizován už od 11. srpna, lékaři se ho snažili několik týdnů zachránit, ale bez úspěchu. „Podle předběžné verze se otrávil nejedlými houbami,“ dodává server.

Vitalij Melnikov pracoval v korporaci RSC Energia spadající pod agenturu Roskosmos, vedl oddělení raketových a kosmických systémů a podílel se na mnoha vědeckých experimentech. Je uveden jako autor skoro tří stovek odborných článků, spolupracoval i se západními odborníky.

Dalšího prominentního experta raketového programu pak odvezli do nemocnice brzy poté, co 19. srpna selhala sonda Luna 25 a místo měkkého přistání se rozbila o povrch Měsíce. Michail Marov (90) pak skončil na jednotce intenzivní péče; tomu lékaři podle dostupných zpráv pomoci dokázali.

Video  Raketa Sojuz vynesla novou ru.skou vojenskou družici. 
Video se připravuje ...

pjotri ( 2. září 2023 22:08 )

Že by to byl trest? Trest za ostudu? Zesměšnění v době, kdy rusáci mají problém úplně všude? Vyber si.
Co takhle strýček Žeňa prigožin? Ten si dal bombu do letadla taky sám. Hmm, co by asi tak u toho rusáci měli? Nesmíš uvažovat jako Čech, ale jako rusák. A hlavně nezapomeň, "ego bolse ne nado, nas mnogo"

PS68 ( 2. září 2023 19:54 )

no dementi .. sorry kvuli rusakum jsme museli z cssr 1981 pryc jak sikonovali komousi nasi rodinu a nam detem zakazali dal na skoly jit . rusaci jsou v hlavach poblazneni propagandou a tady na zapade by se kazdej rus mel zavazat ze bude proti nim a ne knim se hlasit ...

laserpin ( 2. září 2023 15:16 )

chrchla ( 2. září 2023 14:53 )

Lomikel ( 2. září 2023 12:46 )

Říkáte otrava jedovatými houbami ???
A proč teda má tu díru v hlavě ???
Když von nechtěl ty houby jíst....

Zobrazit celou diskusi