Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

U středozemního ráje vzplála superjachta: Patří pokerovému mágovi, který bodoval v Praze

Autor: Mii - 
13. srpna 2023
15:11

U španělského ostrova Formentera hoří luxusní jachta, která údajně patří pokerovému hráči Diegu Gomezi Gonzalesovi. V době, kdy na palubě vypukly plameny, se zde nacházelo 12 pasažérů a 5 členů posádky, všem se podařilo včas evakuovat. Gonzalez se proslavil svou účastí na pokerovém turnaji v Praze, kde skončil pátý. Hrál přitom oblečen v kostýmu lva, píše server The Olive Press.

Jachtu celou pohltily plameny, jak dokazují fotografie z místa. Nikdo nebyl vážně zraněn, jen jeden člen posádky, 39letý Španěl, byl převezen do nemocnice kvůli mírným popáleninám.

Úřady hlášení o požáru obdržely v sobotu večer. Jachta v tu chvíli kotvila u pláže Es Cavall d'En Borràs. Oheň se podle svědků na plavidle rozšířil v rámci minut a byl tak velký, že byl pozorovatelný až z nedaleké Ibizy. Hašení zajišťuje španělská pobřežní stráž.

Není jasné, zda se v době požáru na jachtě vyskytoval sám Gonzalez, nebo zda byla někomu pronajata, ať už turistům nebo kamarádům pokerového hráče. Je však jasné, že šlo o velmi luxusní plavidlo – nabízí 12 VIP kabin, vířivku a vybavení pro šnorchlování, vodní lyže a paddleboarding. Pronájem na týden v sezóně stojí 1,2 milionů korun.

Gonzalez je na pokerové scéně znám pod přezdívkou Lev. Je to proto, že během turnaje v roce 2012, který se odehrál v Praze a kde vyhrál pátou cenu (zhruba půl milionu korun), byl oblečen v kostýmu lva. Následující rok na sebe pak upozornil na turnaji v Dortmundu, kde skončil druhý.

Video  Italská finanční policie zabavila jachtu ruského oligarchy.  - Italská policie
Video se připravuje ...

Lomikel ( 13. srpna 2023 18:35 )

klídek, oni to policajti vyšetří, prověří, očuchají, atd..
Určitě tu škodu pojištovna platit nechce, tak musí poldové zatknout a usvědčit nějakýho vejra, co to ude dosmrti splácet.....

9876543 ( 13. srpna 2023 16:29 )

A co když někdo z nějakého důvodu podpálil úmyslně.

Zobrazit celou diskusi