Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie při hašení požáru na řeckém ostrově Euboia: V letadle zemřeli dva piloti (†27 a †34)!

Aktualizováno -
25. července 2023
20:22
Autor: ČTK, lig - 
25. července 2023
15:19

Na řeckém ostrově Euboia se dnes poblíž města Karystos zřítilo letadlo, které zasahovalo proti lesním požárům. Dva jeho piloti zahynuli, uvedlo podle deníku Kathimerini řecké letectvo. Mluvčí hasičů Jannis Artopios dříve oznámil, že stroj Canadair patřil Řecku a že na jeho palubě byli dva lidé.

„Řecké letadlo Canadair s nejméně dvěma lidmi na palubě se zřítilo u Platanista,“ uvedl Artopios. V oblasti už několik dní hoří, s plameny se potýká několik řeckých ostrovů i část pevniny.

Řecké letectvo podle Kathimerini uvedlo, že oba piloti ve věku 34 a 27 let při nehodě zahynuli.

Ministr obrany Nikos Dendias v reakci na neštěstí vyhlásil třídenní smutek v řeckých ozbrojených silách. Letadlo nemělo katapultovací systém, připomněla agentura AP.

Televize ERT zveřejnila video letadla ve žluto-červeném zbarvení, jak letí nad plameny a poté zmizí za terénní nerovností, vyšlehnou plameny a stoupá dým.

Na ostrově Euboia se dnes také našlo ohořelé tělo muže, uvedla agentura AFP s odvoláním na policii. Ta se nyní snaží zjistit, zda se jedná o místního farmáře, který je pohřešován od neděle.

Video  Šéf hasičů o požárech v Řecku: Vlček doporučil na Rhodos a další zasažené ostrovy necestovat.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červeny
Video se připravuje ...

pako ( 26. července 2023 08:45 )

@Petr BAF: A ten náraz do stromu pravým křídlem tam nevidíš? Chyba pilota ano, ale né tak jak sis vycucal z prstu. Jseš hňup..

Jan Kocián ( 26. července 2023 00:41 )

Na Balkáně mají tlakovou níži. V úterý měli v Řecku silný vítr. Dnes ve středu bude foukat ještě horší velmi silný vítr. Teploty dnes v Řecku půjdou přes 45 °C!

JaNat ( 25. července 2023 23:16 )

Hrozné co se děje. Tohle si kluci opravdu nezasloužili. Škoda tak mladých životů. R.I.P.

žanyn ( 25. července 2023 19:08 )

Inu rusi jim tam dnes už hasit nepůjdou a amíci i Evropa asi z´také ne.

Zobrazit celou diskusi