Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ohnivé peklo na Rhodu: Turisté nemusí být jen oběti. Němci pomáhali místním hasit

Autor: mav - 
25. července 2023
10:37

Desítky tisíc dovolenkářů postihly požáry na řeckém ostrově Rhodos, někteří museli z hotelů prchat jen v plavkách, bez dokladů… Ale turista nemusí být jen oběť. Mladí Němci jdou příkladem, fotograf agentury AP je zachytil, jak pomáhají místním s likvidací menších ohňů.

S velkými plameny bojují samozřejmě vycvičení hasiči se sofistikovanou technikou, včetně mezinárodních posil, ale mnohde suchá vegetace jen doutná či hoří menší intenzitou. Do boje s těmito ohýnky se pouští místní, a na pomoc mohou přijít i turisté. Fotoreportér agentury AP Petros Giannakouris při takové práci sledoval několik Němců u resortu Lindos.

Mathias Heuhel (30) vzal v hotelovém areálu do rukou hadici. Další se chopili čehokoli, co bylo po ruce. Jaquelin Stockleinová běhala dohašovat velkou lahví od pitné vody, jiní našli lavory, kbelíky z kuchyně... K udušení plamenů pomůže i ručník.

Podobná pomoc ještě může být v dalších dnech zapotřebí. Předpovědi počasí na Rhodu ve středu vyšplhají ke čtyřicítkám a riziko dalších požárů přetrvává.

Video  Šéf hasičů o požárech v Řecku: Vlček doporučil na Rhodos a další zasažené ostrovy necestovat  - Pavlína Horáková, Lukáš Červeny
Video se připravuje ...

 

tomshark ( 25. července 2023 21:02 )

A ne v každém hotelu to jde, některé hotely kvůli obsazenosti žádné pozdější odjezdy neumožňují.

tomshark ( 25. července 2023 21:00 )

Každý hotel uvádí check out, běžné v 10-11 hodin.
S německými cestovkami létám už mnoho let, check out y jsou běžné v 10 hodin, chcete později MUSÍTE si late check out ( pozdější odjezd) DOPLATIT. Obvykle v desítkách Euro.

viho ( 25. července 2023 17:11 )

Největší německá cestovka umožňuje zákazníkům až do pátku zájezd bezplatně zrušit nebo změnit. České cestovky dál turisty nutí na dovolenou na hořící ostrov letět. Co dodat...

Marie Bursikova ( 25. července 2023 12:58 )

Ta arogance CK z CZ je neuvěřitelná,máte pravdu! Již mnoho let neplatí 1.den jídlo a poslední ani ubytování, jen naše turisty vykopnou z hotelu v 10h i když letí vecer !Nikdy neposedavaji hodiny na recepci Němci ať přiletí kdykoliv.To jak nesrozumitelné mluví CK zástupci i ministerstvo je otresne

verka1 ( 25. července 2023 11:26 )

To je dovolená, snad jim za pomoc dají nějakou svačinku a budou si moc užít dovolenou v moři.

Zobrazit celou diskusi