Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Musk vyzval Zuckerberga k souboji v kleci, ten souhlasil. Myslí miliardáři rvačku vážně?

Autor: vja - 
22. června 2023
13:45

Sportovní svět a oblast vývoje moderních technologií čeká poměrně neobvyklý průnik. Dva z nejvýznamnějších podnikatelů a technologických vizionářů, Elon Musk a Mark Zuckerberg, se totiž dohodli, že se utkají v zápase smíšených bojových umění. Jeden z miliardářů se již stihl pochlubit, že má v záloze „speciální chvat“. O netradičním zápase informoval web BBC.

Musk na své sociální síti Twitter zveřejnil zprávu, že je „připraven na zápas v kleci“ se svým rivalem Markem Zuckerbergem.  Zuckerberg, šéf mateřské společnosti Facebooku a Instagramu Meta, pak zveřejnil snímek Muskova tweetu s popiskem „pošlete mi polohu“. Musk v reakci na Zuckerberga odpověděl: „Vegas Octagon.“

Oktagon je soutěžní oplocená aréna využívaná zápasníky Ultimate Fighting Championship (UFC), která sídlí v Las Vegas v Nevadě. „Ten příběh mluví sám za sebe,“ okomentoval krátce událost pro BBC mluvčí společnosti Meta. Společnost Twitter BBC neposkytla žádné vyjádření.

Musk, který koncem tohoto měsíce oslaví 52. narozeniny, napsal na twitter: „Mám skvělý chvat, kterému říkám ‚Mrož‘, kdy si prostě lehnu na soupeře a nic nedělám.“ Později v dalším příspěvku zveřejnil krátká videa mrožů, což možná naznačuje, že jeho výzva Zuckerbergovi nemusí být myšlena úplně vážně. „Téměř nikdy necvičím, kromě toho, že zvedám své děti a házím je do vzduchu,“ dodal.

39letý Zuckerberg má ve fyzické aktivitě a kondici nad Muskem nejspíše trochu navrch. V minulosti totiž trénoval smíšená bojová umění (MMA) a nedávno vyhrál turnaj v jiu-jitsu.

Nečekaná výměna názorů se stala na internetu rychle virální. Uživatelé sociálních médií debatují o tom, kdo by v zápase zvítězil, zatímco další vytváří vtípky a humorné montáže včetně parodických plakátů propagujících zápas.

Začátkem tohoto měsíce Meta představila zaměstnancům plány nové sociální sítě, která má konkurovat twitteru, uvedly zdroje BBC. Měla by údajně umožnit uživatelům sledovat účty, které již sledují na Instagramu. Mluvčí společnosti Meta potvrdil BBC, že zmíněná platforma je skutečně ve vývoji. Textová síť,  jejíž pracovní název je P92, by se mohla ukázat jako větší konkurent Twitteru Elona Muska než BlueSky nebo Mastodon.

Video  Potíže Muskovy obří rakety: Krátce po startu explodovala!  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi