Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sesuv půdy v dovolenkovém ráji má 11 obětí. Další sesuvy na Ischii nelze vyloučit, varují úřady

Autor: ČTK - 
1. prosince 2022
17:28

Záchranáři dnes našli na italském ostrově Ischia těla tří lidí, kteří zemřeli v důsledku sobotních sesuvů půdy. Jde o dva muže a jednu ženu. Počet obětí tohoto neštěstí tak vzrostl na jedenáct. Pátrání pokračuje po jedné ženě, jež se stále pohřešuje, napsala agentura ANSA.

Hasiči dnes vyzvedli těla sedmatřicetiletého muže a dvaatřicetileté ženy, jejichž tři nezletilé děti rovněž zahynuly při sobotním sesuvu půdy, napsal deník Corriere della Sera. Nalezeno bylo také tělo dvaatřicetiletého muže, jehož družka je rovněž mezi oběťmi katastrofy. „Pokračují pátrací práce po poslední pohřešované ženě,“ uvedli italští hasiči na twitteru. Podle médií se jedná o dvaatřicetiletou zaměstnankyni místního baru.

Záchranáři se ale obávají, že budou muset v příštích hodinách pátrání po pohřešované ženě přerušit. V pátek se v oblasti totiž znovu očekávají silné srážky. „Nemůžeme vyloučit další sesuvy,“ řekl v parlamentu ministr pro moře a jižní regiony Sebastiano Musumeci. Úřady proto vytyčily oblast zahrnující zhruba 300 domů a budov, které budou v případě výrazného zhoršení počasí evakuovány.

Prudké deště v sobotu ráno vyvolaly na Ischii sesuvy půdy. Proud bahna smetl v obci Casamicciola řadu domů, v moři skončily desítky zaparkovaných aut a mikrobusů. Italská vláda v regionu vyhlásila na rok nouzový stav.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi