Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Manžela šéfky Sněmovny reprezentantů napadli kladivem: Útočník hledal jeho ženu!

Aktualizováno -
28. října 2022
20:49
Autor: ČTK - 
28. října 2022
17:40

Paul Pelosi, manžel šéfky americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové, utrpěl zranění, když jej v jeho domě v Kalifornii brutálně napadl útočník. Informoval o tom v pátek mluvčí političky Drew Hamill. Dvaaosmdesátiletý Pelosi skončil v nemocnici, o povaze jeho zranění není nic známo, byl však napaden kladivem a útočník patrně hledal jeho manželku.

„Útočník byl zadržen, motiv k útoku se vyšetřuje,“ stojí v prohlášení mluvčího. Demokratka Pelosiová v době útoku v domě v San Francisku nebyla.

Jak uvedla televize CNN, Pelosi byl napaden kladivem a útočník ve skutečnosti hledal jeho ženu. „Kde je Nancy? Kde je Nancy?“ křičel na Pelosiho.

„Předsedkyně a její rodina jsou vděční záchranářům a zdravotníkům a žádají v tuto chvíli o soukromí,“ sdělil Hamill, podle kterého se očekává, že se Pelosi „plně zotaví“.

Spojené státy za necelé dva týdny čekají důležité kongresové volby. Republikánská strana má podle současných průzkumů šanci získat kontrolu nad Sněmovnou reprezentantů a možná i nad Senátem.

Video  Neznámý pachatel hodil do prostor školy zápalné láhve! Pátrá po něm policie  - Polícia SR - Trnavský kraj
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi