Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Silná bouře řádí na Aljašce, vyrvala ze základů celý dům. Hrozí největší záplavy za 50 let

Autor: ČTK - 
18. září 2022
08:19

Západ Aljašky zasáhla v sobotu silná bouře, která na mnoha místech způsobila záplavy a vyhnala lidi do výše položených míst. Informovala o tom agentura AP. Bouře je zbytkem tajfunu Merbok, který ovlivnil počasí i v tak vzdálené oblasti, jako je Kalifornie.

Přívaly vody v některých obcích na Aljašce odervaly domy od základů, v městečku Nome povodeň odnesla dům, který se zarazil až o most.

Extrémní počasí si podle dostupných informací nevyžádalo žádné zraněné, uvedly místní úřady, které varovaly, že některá místa mohou postihnout nejhorší záplavy za posledních 50 let. V osadě Golovin se hladina moře dostala 3,3 metru nad svoji běžnou úroveň při přílivu a zaplavila většinu domů v její spodní části. Lidé se schovali na kopci v kanceláři správy domorodé komunity. Jinde se lidé ukryli ve škole a podělili se o nedávno ulovené a zpracované losí maso.

V severní Kalifornii meteorologové upozorňují, že vichr může lámat větve nebo vyvracet oslabené stromy. Očekává se i déšť. Ten by uvítali hasiči, kteří se snaží zlikvidovat požár na úpatí pohoří Sierra Nevada, starost jim naopak dělá vichr. Takzvaný Mosquito Fire je největší požár, jaký se v Kalifornii letos rozhořel.

Video  Záhadné monstrum z Aljašky.  - Bureau of Land Management
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

frantacizek ( 19. září 2022 21:16 )

tenhle a další články o největších záplavách historie Pakistánu by si mohla dát ta motoristická skupina "bojovníků za pravdu o globálním oteplování" kolegy KOlečka a toho mluvčího Institutu Václava Klause do stanov nyní k volbám.. chce to mít prostě obecně o to kolečko více..

Zobrazit celou diskusi