Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Levnější léky pro seniory, větší zdanění boháčů. Americký Senát schválil zásadní reformy

Autor: ČTK - 
7. srpna 2022
22:06

 Americký Senát dnes schválil návrh zákona, který podle členů Demokratické strany prezidenta Joea Bidena přinese zásadní pokles emisí skleníkových plynů, sníží ceny léků pro seniory a přiměje korporace a bohaté jedince platit více na daních. Informují o tom zahraniční tiskové agentury.

Nyní soubor opatření v hodnotě 430 miliard dolarů (10,3 bilionu Kč) míří do Sněmovny reprezentantů, kde má Bidenova strana většinu.

Senát návrh zákona schválil v poměru 51 hlasů ku 50. Pro se vyslovilo všech 50 demokratů a rozhodující hlas přidala viceprezidentka Kamala Harisová. Padesátka republikánských senátorů hlasovala proti. Republikáni plán odmítají, protože podle nich poškodí ekonomiku a podpoří už tak vysokou inflaci.

Senátoři k hlasování přistoupili po více než 15 hodinách jednání o dodatcích k návrhu. Hlasování ve Sněmovně reprezentantů se podle agentury Reuters očekává v pátek, poté musí zákon ještě svým podpisem potvrdit prezident.

„Sněmovna by měla schválit návrh zákona o klimatických změnách, daních a lécích co nejdříve a já se těším na to, až ho budu moci podepsat,“ uvedl Biden v prohlášení vydaném po hlasování.

dynaty ( 8. srpna 2022 07:54 )

http­://www­.rodon­.cz/pr­int/c­lanek­.php?i­d=3886
USA vzor demokracie a míru

al.bunda ( 7. srpna 2022 22:44 )

http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=H6F_­krv2BP­k&ab_c­hannel­=Jaro­mirNo­havi­ca

Zobrazit celou diskusi