Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na londýnské Temži se utvořil ostrov z vyhozených ubrousků. Je velký jak dva tenisové kurty

Autor: ČTK - 
26. června 2022
15:26

V londýnské části řeky Temže se z vyhozených vlhčených ubrousků utvořil ostrov o velikosti zhruba dvou tenisových kurtů. Uvedla to britská poslankyně Fleur Andersonová, podle které může podobná hromada i změnit tok řeky, napsal list The Times.

Ostrov se utvořil v ohybu Temže na západním okraji Londýna, u čtvrti Hammersmith a stejnojmenného mostu, řekla Andersonová. „Stála jsem na něm. ... Je to metr, někde i víc, hluboká vrstva vlhčených ubrousků,“ dodala při nedávné rozpravě v parlamentu.

Poslankyně také veřejnost varovala, že hromady vlhčených ubrousků znečišťují řeky, a když se navrší, mohou i změnit jejich tok. Tvoří také okolo 90 procent takzvaných tukovců - hrud z tuku a odpadků, které ucpávají kanalizace.

„Dostatečně se neví, že se při spláchnutí nerozloží a že v systému dlouho zůstávají. Putují až do moře, vyplavují se na březích Temže,“ uvedla Andersonová. Rebecca Powová z britského ministerstva životního prostředí vyzvala občany, aby vlhčené ubrousky nesplachovali do záchodů, když je nutně musí použít.

Video  Záplava plastů, oblečení i stavebního materiálu: Šírava se proměnila ve smětiště  - tv Joj
Video se připravuje ...

Uživatel_5521686 ( 26. června 2022 16:33 )

Tak se jim konečně dostalo kulturního obohacení které si tak přáli.jsem rád,že neg ři k nám nechtějí.

Zobrazit celou diskusi