Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Štědrý diktátor Kim: Známé hlasatelce (79) propagandy daroval luxusní vilu

Autor: ČTK - 
14. dubna 2022
13:26

Nejznámější severokorejská hlasatelka Ri Čchon-hi dostala za svou službu pro státní televizi luxusní rezidenci, kterou jí osobně předal vůdce KLDR Kim Čong-un. Napsala o tom dnes agentura AP. Devětasedmdesátiletá moderátorka pracuje v televizi už půl století a svým zvučným a emocemi nabitým projevem proslula i za hranicemi Severní Koreje.

„Kim řekl, že... není nic, co by neudělal pro národní poklad, jakým je (Ri Čchon-hi), která pracuje jako revoluční hlasatelka strany už více než 50 let od svého mládí,“ uvedla státní tisková agentura KCNA. Kim sám hlasatelku novým domem provedl a ta pak médiím řekla, že se svými příbuznými strávila noc v slzách „hluboké vděčnosti za dobrodiní, které jí strana prokázala“.

„Tím, že Kim Čong-un dává darem domy těm, kdo mu jsou věrní, si chce pojistit jejich loajalitu a vnitřní jednotu... Ri Čchon-hi mezi takové lidi jednoznačně patří, protože mu pomáhala šířit vítězoslavné zprávy o jaderných a raketových testech a slouží mu jako jakási hlásná trouba,“ řekl AP jihokorejský analytik Mun Song Muk.

Ri Čchon-hi díky své pravidelné přítomnosti na televizní obrazovce patří k nejznámějším tvářím režimu a dostává se jí podobného zacházení, jako by patřila k nejvyšším vládním kruhům. Loni se například její blízké vztahy s Kimem projevily během vojenské přehlídky, na kterou se dívala z pódia bok po boku severokorejského vůdce a během níž mu položila ruku na rameno a cosi mu šeptala do ucha, napsala agentura AP.

Melodramatický styl přednesu moderátorky, která vystupuje téměř výhradně v jasně růžovém tradičním oděvu, někdy budí na Západě posměch. Ri totiž zprávy čte z papíru a často s téměř divadelní kadencí. Hojně sdílené bylo i její oznámení o úmrtí Kim Čong-ila, během kterého se v roce 2011 před kamerami rozeštkala.

Video  Ri Sol-Ju: Tajemná první dáma Severní Koreje  - Videohub
Video se připravuje ...

pro-zmenu ( 14. dubna 2022 17:13 )

Válečný PR sightseeing pokračuje, Miloš Vystrčil už není Tchajwanec, ale Ukrajinec (otázka dne: Kdo teď dělá Tchaj-wan?), do vlaku nastoupil v helmě nejspíš už v Praze, jako jediný ji měl i v Kyjevě, kde už se nic neděje, v kupé při focení nechyběla obligátní mapa důležitosti, kterou pozorují lidé. Ach.

Podle našich informací z kuloárů Hlavního nádraží prý chystá státní cestovní kancelář JEDEME ZA KRVÍ v rámci budgetu na ukrajinskou válku vyslat speciální pendolino, kde se postupně vyfotí u hořících trosek a lidských těl všichni nedůležití lidé, kteří si myslí, že jsou důležití.

Ne, vážně. Po internetu od rána jede virální snímek Vystrčila, Fischera a spol. z kupé u mapy, kterým se chlubili cestou na Ukrajinu. Z té fotky každý racionálně uvažující člověk musí cítit vyloženě hmatatelnou trapnost. Proč? PROČ? Proč teď? Proč oni? Ano, na pozvání parlamentu, bla bla bla… Je to úplně fuk.

Miloš Vystrčil a spol. jsou takoví „Fialové z Wishe“. A samozřejmě si jako tleskače přibalili kamery České televize.

Zobrazit celou diskusi