Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

V Egyptě havaroval autobus plný turistů. Děsivou nehodu nepřežilo 10 lidí

Aktualizováno -
13. dubna 2022
12:59
Autor: ČTK - 
13. dubna 2022
11:45

Deset lidí dnes přišlo o život při nehodě autobusu v turistické oblasti na jihu Egypta. Mezi oběťmi jsou čtyři Francouzi, jeden Belgičan a pět Egypťanů. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místní úřady.

Při nehodě, která se stala v provincii Asuán, rovněž utrpělo zranění osm Francouzů a šest Belgičanů. Byli hospitalizováni „se zlomeninami, pohmožděninami a povrchovými poraněními“, sdělily v prohlášení egyptské úřady.

K neštěstí došlo časně ráno, když se autobus vezoucí turisty srazil s nákladním automobilem asi 55 kilometrů jižně od města Luxor. Vozidlo po nárazu zachvátily plameny. Příčina nehody zatím není známá.

Agentura AP připomněla, že před pěti dny při autobusové nehodě v Egyptě zahynuli tři lidé, včetně dvou polských turistů.

Při dopravních nehodách v Egyptě každý rok umírají tisíce lidí. Havárie jsou většinou způsobeny překračováním povolené rychlosti, špatnými silnicemi nebo nedostatečným prosazováním bezpečnosti v dopravě.

V roce 2019, což je poslední rok, za který jsou oficiální statistiky k nehodám k dispozici, zaznamenala stomilionová země kolem 10.000 dopravních nehod, při nichž zemřelo přes 3480 lidí. O rok dříve došlo k 8480 nehodám, které si vyžádaly více než 3080 úmrtí, napsala agentura AP.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi