Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Černý pasažér přiletěl v podvozku letadla. Policie nechápe, jak cestu a zimu přežil

Autor: ČTK - 
23. ledna 2022
18:32

V podvozku nákladního letadla společnosti Cargolux, které dorazilo z Afriky na letiště Schiphol u Amsterodamu, dnes objevili černého pasažéra. Muž byl převezen do nemocnice, uvedla agentura Reuters s odvoláním na nizozemskou vojenskou policii.

„Muž je v dobrém stavu, když vezmeme v úvahu veškeré okolnosti. Byl převezen do nemocnice,“ uvedla ve svém prohlášení policie, která má na starosti ostrahu hranic. Národnost ani věk muže zatím nejsou známy. „Nejdříve nás zajímal jeho zdravotní stav,“ uvedla mluvčí policie Joanna Helmondsová. „Je opravdu velmi nezvyklé, že někdo dokáže přežít v této zimě v takové výšce,“ dodala.

Mluvčí společnosti Cargolux potvrdil, že šlo o let provozovaný jejich divizí Cargolux Italia. Až do uzavření vyšetřování se ale dále k případu nebudou vyjadřovat. Podle agentury Reuters byl jediným letadlem společnosti Cargolux, které dnes dorazilo na Schiphol, letoun typu Boeing 747, který vzlétl z jihoafrického Johannesburgu a po cestě se zastavil v keňském hlavním městě Nairobi.

Video  Při letecké nehodě zahynulo 75 lidí. Mohly za to děti?  - Mall TV
Video se připravuje ...

fico ( 23. ledna 2022 19:57 )

Černý pasažér na druhou.🤣

Zobrazit celou diskusi