Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

O Zemanovi psala, že má cirhózu a demenci. Hrad po Stehlíkové chce omluvu a milion

Autor: ČTK - 
23. ledna 2022
14:57

Prezidentská kancelář žádá po psychiatričce a bývalé ministryni pro lidská práva Džamile Stehlíkové milion korun a omluvu za její výroky, že zdravotní problémy prezidenta Miloše Zemana souvisí s alkoholickou jaterní cirhózou. Stehlíková to dnes uvedla na twitteru. Trvá na tom, že má pravdu. Reakci Hradu ČTK zjišťuje.

Právník Hradu Marek Nespala podle serveru iDNES Stehlíkové už zaslal předžalobní výzvu. Žádá v ní omluvu za výrok, že „lze předpokládat, že prezident Miloš Zeman byl hospitalizován kvůli metabolickému rozvratu v rámci alkoholické jaterní cirhózy“. Pokud se Stehlíková neomluví, Hrad bude podle Nespaly reagovat žalobou.

„Kolik stojí pravda o prezidentovi? Na Západě to může stát abdikaci prezidenta; v Bělorusku či Rusku platí občan životem nebo vězením, a to i za post na Facebooku. V Česku zaplatíte milion korun. Tolik po mně chce prezident Zeman za pravdu o jeho závislosti na alkoholu. Plus omluvu,“ napsala dnes Stehlíková. Už dříve uvedla, že se omlouvat nehodlá.

Zeman byl loni na podzim téměř dva měsíce v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, zpočátku ve vážném stavu na klinice intenzivní medicíny. Důvod hospitalizace Pražský hrad nezveřejnil. Lékaři nutnost péče zdůvodnili komplikacemi spojenými s jeho chronickým onemocněním. Zeman opakovaně mluvil o tom, že trpí nechutenstvím. Člen prezidentova lékařského konzilia chirurg Pavel Pafko řekl, že Zeman má chronické jaterní onemocnění a naznačil, že jde o cirhózu jater.

Po propuštění do domácí péče prezident pobývá na zámku v Lánech, kde se o něj nepřetržitě stará soukromá ošetřovatelská firma. Za listopad a prosinec zaplatila prezidentská kancelář za tuto činnost necelých půl milionu korun, uvedl tento týden server Seznam Zprávy. Hrad platí společnosti Senior Home Group náklady, které převyšují platbu od zdravotní pojišťovny.

Už před hospitalizací se prezident pohyboval na vozíku. Před týdnem Frekvenci 1 řekl, že s pomocí hole a jednoho bodyguarda začal chodit, schopen je udělat několik kroků. Uvedl také, že i nadále dostává umělou výživu žaludeční sondou.

Video  Blesk Podcast: Senát chce jen vůni bábovky, kritizuje Džamila Stehlíková rozhodnutí o prognóze  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

denisz ( 25. ledna 2022 14:36 )

Snaživá zapálená Stehlíková by si měla hodně rozmyslet co řekne a neplést do toho zaujatost, natož ideologii. Hodně se ztrapnila, když vydala nekompetentní zprávu na dálku, že Babiš ml. je duševně zcela zdravý. Policie ale zjistila, že tomu tak není, sám se nechtěl podrobit vyšetření nezávislým odborníkem a tak odložili jeho podání, že byl unesen na Krym. K presidentovi byla moc krutá, nenávistná, zaujatá jako Němcová, Pekarová aj. Proto na dálku určila příčinu nemoci alkoholismus, jak se ve veřejnosti z drbů proslýchalo a ona převzala v osobním nadšení pro tuto novou garnituru, které president hodně vadí. . .

sarina ( 25. ledna 2022 06:51 )

Pokud by něco takového řekl ošetřující lékař nebo i Pafko který byl ve skupině ošetřujících lékařů je to přece jiné než když to řekne do médií jedna baba povídala!

sarina ( 23. ledna 2022 17:51 )

Jestli je Stehlíková lékařka nebo ne je úplně jedno, prezidentova lékařka NENÍ, takže to řekla jen tak jako "jedna baba povídala" stejně jako kdokoliv jiný. Není důvod zveřejňovat u soudu prezidentův zdravotní stav, Stehlíková NEMÁ PRÁVO ZNÁT jeho ZDR. STAV!!! Myslím si že prezident by soud mohl vyhrát.

sorgedoktor ( 23. ledna 2022 17:35 )

Ja nejsem soudni znalec. ale to s tou demenci jer absurdni.Jsem informovan, ze ani nema diplom z nejake lekarske fakulty v nasem state nebo na Sloven­sku.­..Ne­chapu, proc ji neposlou zpatky..

tomshark ( 23. ledna 2022 17:21 )

Jenomže to budou muset u soudu zveřejnit jeho dekurs v UVN a bude teda legra­ce..­.Steh­líko­vá se bude domáhat omluvy z Hradu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa