Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Afghánci v uprchlickém táboře napadli a zranili vojačku USA. Skončila v nemocnici

Autor: kso - 
25. září 2021
11:23

Vojačka armády Spojených států tvrdí, že ji na vojenské základně Fort Bliss v Novém Mexiku napadla skupina afghánských uprchlíků. Ze zranění se zotavuje. V amerických uprchlických táborech pro Afghánce je s kriminalitou dlouhodobý problém, upozornil britský deník DailyMail.

Případem vojačky se nyní zabývá FBI. Podle dostupných údajů k útoku došlo v pondělí 19. září okolo půlnoci, útočníci byli minimálně tři, všichni z nich byli ubytováni na základně Fort Bliss v komplexu Dona Ana, uvedla ohledně případu americká stanice ABC 7. Fort bliss zajišťuje některým uprchlíkům z Tálibánem ovládaného Afghánistánu přístřeší v rámci programu „Operation Allies Welcome“ (Operace vítáme spojence) prezidenta Joea Bidena.

Identita oběti nebyla zatím zveřejněna. Ví se však, že se jí dostalo lékařské pomoci včetně psychiatrického vyšetření. Údajně se ze svých fyzických zranění již uzdravila, uvedl britský deník DailyMail. Základna v reakci na útok zvýšila své zabezpečení a v areálu posílila osvětlení, aby se podobné případy nemohly opakovat.

K útoku se na twitteru vyjádřila zástupkyně armády Yvette Herrellová. Již několikátý případ útoku v uprchlickém táboře popsala jako „tragický neúspěch“. „Modlím se za tu odvážnou vojačku i její rodinu,“ napsala na twitteru. „Tohle je jen další tragický neúspěch při prověřování afghánských občanů.“ Na základně Fort Bliss je nyní ubytováno téměř 10 tisíc běženců.

Video  Arabista Pelikán o obavách z velké migrační vlny i Tálibánu: Zbraně USA prodají komukoliv!  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bizon_pepa ( 25. září 2021 17:03 )

No TVL to je armáda. Vojačka neschopna se ubránit a pak se z toho ještě zhroutí.

Giza ( 25. září 2021 15:42 )

No asi jim nechtěla podržet nebo ne všem...

krapotkin ( 25. září 2021 15:29 )

Taky jsme si jich pár stovek dovezli.

krapotkin ( 25. září 2021 14:22 )

No co, chtěli se integrovat po svém. Za to, že Amíci jsou cimprlich přece nemůžou. Takže Amíci mají, co chtěli.

Larry61 ( 25. září 2021 13:44 )

Přesně!

Zobrazit celou diskusi