Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drama na letišti v Miláně: Déšť zaplavil haly i přistávací dráhy, auta byla celá pod vodou

Autor: Mii - 
18. září 2021
12:09

Bleskové záplavy zasáhly ve čtvrtek a v pátek italskou metropoli Milán. Kvůli intenzivnímu dešti se zde zvedly hladiny řek, voda se vylila i do prostor letiště Malpensa, které muselo na několik hodin zastavit provoz. Auta byla prakticky celá ponořená, záchranáři se k uvězněným lidem zvládali dostat jen na člunech.

Výstraha před intenzivním deštěm byla v Itálii vydána pro 11 regionů, hrozily i kroupy. Milánské letiště bylo nakonec zasaženo nejvíce – voda během pouhých dvou hodin vystoupila natolik vysoko, že ve svých vozech zůstalo uvězněných 10 osob, které museli záchranáři vysvobozovat. Také evakuovali 20 lidí ze suterénu letiště.

Podle meteorologů spadlo během hodiny a 40 minut 87 milimetrů vody. Pro porovnání, tolik srážek není zaznamenáno ani za celý duben a květen, upozorňuje agentura ANSA. Na záplavy tak personál letiště nebyl připraven, sociální sítě plní obrázky, jak se průtok hnal letištní halou i prostorem pro manipulaci zavazadel.

Zbytek města tolik zasažen nebyl, hasiči situaci popsali jako pod kontrolou. I v centru ovšem došlo k vytopení několika podchodů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi