Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Při bleskových záplavách umírali lidé: Anonymní dárce 20 obětem zaplatil pohřeb v USA

Autor: ČTK - 
27. srpna 2021
16:37

Pohřby 20 osob, které zemřely během bleskových záplav v americkém státě Tennessee, uhradil anonymní dárce. Muž, který si výslovně přál zůstat v anonymitě, osobně přišel do několika pohřebních ústavů, které se staraly o oběti povodní, a za obřady zaplatil, napsala dnes agentura AP.

Centrální oblast státu na jihu USA v noci na sobotu zasáhly silné deště, které místní meteorologické služby označily za „historické“. Voda zaplavila ulice, odnášela automobily a těžce poškodila budovy. Na některých místech déšť přerušil dodávky elektřiny a provoz mobilních sítí. Při povodních zemřelo 22 lidí, některé zdroje uvádějí 18 obětí.

Poškozeným svou pomoc přislíbil jak stát ústy prezidenta Joea Bidena, tak místní organizace i lidé. Ve veřejné sbírce se na pohřeb sedmiměsíčních dvojčat vybralo 100 000 dolarů (2,2 milionu korun), stejnou částku věnovala i chemická firma Chemours. Částkou 50.000 dolarů (1,1 milionu korun) přispěl místní klub amerického fotbalu Tennessee Titans nebo banka Regions Bank, napsal server Tennessean.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi