Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Trump během piety navštívil hasiče a strážníky. Zkritizoval stažení vojsk z Afghánistánu

Autor: ČTK, for - 
11. září 2021
20:45

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump v sobotu kritizoval svého nástupce Joea Bidena za stažení amerických vojáků z Afghánistánu. Uvedla to agentura Reuters. Trump dnes k příležitosti 20. výročí teroristických útoků z 11. září 2001 navštívil newyorský policejní okrsek a požární stanici, kde promluvil ke strážníkům a hasičům.

Trump se nepřipojil k Bidenovi a bývalým prezidentům Spojených států, kteří navštívili vzpomínkovou akci na místě, kde v New Yorku stávala dvojčata Světového obchodního centra, nebo pietu u pensylvánské vesnice Shanksville.

Místo toho bývalý prezident zamířil do 17. policejního okrsku, který je jen několik bloků od mrakodrapu Trump Tower a navštívil i přilehlou požární stanici. Před policisty kritizoval stažení vojáků z Afghánistánu, které bylo před nedávnem dokončeno a po němž zemi rychle obsadilo radikální islamistické hnutí Tálibán. Vyjádřil také překvapení nad tím, že nebylo zmíněno v projevech k 11. září. „Byla to velká neschopnost,“ uvedl k odchodu amerických vojáků z Afghánistánu, který začal přitom už za jeho prezidentství.

Trump má zakončit dnešní den na Floridě, kde bude večer komentovat zápas v boxu.

Video  Český architekt zažil v New Yorku 11. září: O šoku i modelech, kterými pomohl hasičům  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Martin Lapáček ( 11. září 2021 22:58 )

On je to opravdu Trumpeta... Kritizoval stažení vojsk, které sám podepsal. 😂

CAVESMAN ( 11. září 2021 21:05 )

USA si musí uvědomit ,že další válka bude vedena u nich, že nebudou tzv za vodou

Zobrazit celou diskusi