Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Clintonovi kazí dovolenou nový film o Lewinské. Pláž si kvůli tomu neužila ani Hillary

Autor: Darina Jíchová - 
25. srpna 2021
19:58

Bývalý prezident Spojených států Bill Clinton s manželkou Hillary, která v administrativě exprezidenta Baracka Obamy působila jako ministryně zahraničí, vyrazili na pravidelnou dovolenou k moři. Někdejší první pár jezdí každoročně do letoviska Hamptons. Ze snímků, které zachytil list Daily Mail, to ale nevypadá, že by si dovolenou užívali. Blíží se totiž premiéra filmu, který oživí Clintonův románek se stážistkou Monikou Lewinskou. Aféra neotřásla jen jeho manželstvím, ale i prezidenturou.

Skandál s Lewinskou stál Clintona téměř prezidentské křeslo, poškodil i jeho manželku. Clintonová sice svého muže neopustila, nicméně u některých Američanů, zvláště pak žen, ztratila sympatie, ať už proto, že s Clintonem zůstala, nebo kvůli výrokům o celé věci. To se mohlo projevit i při volbách v roce 2016, kdy prohrála boj o Bílý dům s Donaldem Trumpem.

Televizní stanice FX na 7. září připravila další díl ze série „American crime story“, tedy Americké kriminální příběhy. Ten o Clintonovi a Lewinské nese příhodný název Impeachment, kterému v roce 1998 exprezident kvůli svému románku s tehdejší stážistkou Bílého domu čelil. Bývalou hlavu USA si ve snímku zahraje herec Clive Owen, jeho manželku ztvární Edie Falcová a role Lewinské se ujala Beanie Feldsteinová.

Herečka se nominovala do role obránkyně Lewinské

„Dost mě zdeptalo, když jsem si četla, čím vším si Monika prošla. Mým úkolem je být její bodyguard. Mou prací je zachytit a zahrát její bolest. Cítím s ní,“ komentovala svou roli Feldsteinová. „Máme toho mnoho hodně společného, obě jsme ze židovské rodiny a z Los Angeles,“ vyjmenovala také některé věci, které ji s Lewinskou pojí. Dodala, že jako někdo, kdo se identifikuje jako queer, si není jistá, že by flirtovala s prezidentem.

Exprezident USA Bill Clinton s manželkou a exprezidentem Jimmy Carterem se ženou. Carterovi přijeli poblahopřát Clintonovi k 75. narozennám. Exprezident USA Bill Clinton s manželkou a exprezidentem Jimmy Carterem se ženou. Carterovi přijeli poblahopřát Clintonovi k 75. narozennám. | Reuters

Clinton minulý týden oslavil 75. narozeniny, i s manželkou je v současnosti v Hamptons, fotografům se je podařilo zachytit na pláži. Manželé působili dost zasmušile, oba schovávali obličeje. Clinton spoléhal na kšiltovku, Clintonová na klobouk a sluneční brýle. Na jejich bezpečí dohlíželi agenti tajné služby.

Video  Monicagate (1998): Milostná aféra mladé stážistky s tehdejším prezidentem Billem Clintonem  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi