Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie u sousedů: Bouřka zasáhla letní tábor, zemřel chlapec (†8), 7 dětí v nemocnici

Aktualizováno -
17. srpna 2021
14:28
Autor: ČTK - 
17. srpna 2021
12:20

Bouřka na Slovensku si připsala jednu oběť. Strhla stany v letním indiánském táboře, kde zemřel malý osmiletý táborník - patrně poté, co na něj spadla konstrukce stanu. 

Jedno dítě zemřelo a několik dalších utrpělo zranění v dětském letním táboře na středním Slovensku, informovala dnes policie. Podle portálu pluska.sk osmiletý chlapec přišel o život, když na něj spadla konstrukce stanu. V noci na dnešek se Slovenskem prohnaly silné bouře.

K tragédii došlo v noci ve vesnici Turček v okrese Turčianske Teplice. Policie uvedla, že okolnosti zranění dětí nejsou přesně známé a že s ohledem na citlivost případu nebude k neštěstí až do ukončení vyšetřování poskytovat bližší informace. Portál tvnoviny.sk napsal, že dětský tábor poničila bouře.

„S hlubokým zármutkem bychom Vás rádi informovali, že v noci 16.08.2021 došlo v našem stanovém indiánském táboře v katastru Turček k tragické události, při které zemřel účastník tábora,“ vzkázali pořadatelé indiánského tábora.

Opravdu chceme poděkovat zdravotníkům, hasičům a policistům, ale i všem ostatním za jedinečný přístup a ochotu pomoci. Vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalé rodině a přátelům,“ dodali.

Slovenská média s odvoláním na záchranáře informovala, že v nemocnici skončilo sedm dětí. Vichřice poničila šest z deseti stanů. Zhruba stovku dětí z tábora evakuovali hasiči.

Bouře zasáhly Slovensko v nočních hodinách. Lokálně byly intenzivní a doprovázel je silný vítr. Nepříznivé počasí a popadané stromy způsobily přerušení dodávek elektřiny, na některých železničních tratích byla pozastavena vlaková doprava. Hasičský sbor informoval, že nejvážnější situace byla v Banskobystrickém kraji na středním Slovensku. Hasiči zejména odstraňovali popadané stromy ze silnic a zaparkovaných vozidel. Vítr také na mnoha místech odtrhl střechy z rodinných domů.

Video  Přívalové deště zasáhly Šluknovský výběžek  - HZS Ústeckého kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi