V 69 případech zaměstnala bouře hasiče v Brně a na Brněnsku. Osm událostí evidovali na Znojemsku, sedm na Blanensku, šest na Břeclavsku a po pěti na Vyškovsku a Hodonínsku.

„Třikrát jsme vyjížděli i do obcí zasažených tornádem, možná přes dopoledne tam přibude víc zásahů. V neděli jsme tam po nočních deštích spravovali plachty a vylévali z nich vodu asi u 20 objektů,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Lékařka přišla o stan

V Moravské Nové Vsi na Břeclavsku bouřka poničila nafukovací stan, kde měla zázemí dětská lékařka. „Vítr vytrhal kolíky ze země a stan nevydržel. Snad není prasklý a bude možné jej znovu nafouknout. Nevydržely ani party stany, kde mají zázemí dobrovolníci, půjdou ale znovu postavit. Stejně jako v noci na neděli nám opět zateklo do obecního majetku, kde čekáme na dodávku krovů na opravu stropů. Plachty takové bouřky neudrží,“ sdělil starosta obce Marek Košut.

V Mikulčicích na Hodonínsku voda vytopila pobočku pečovatelské služby Špitálek, v Hruškách byla zatopená školka, škola i tělocvična.  

Výstraha platí dál

Podle webu meteorologů platí v Jihomoravském kraji výstraha před silnými bouřkami i od dnešního odpoledne až do noci. Pro Boskovice a Tišnov platí rovněž povodňová bdělost.

SLEDUJTE RADAR BLESKU ZDE

VIDEO: 25 kilometrů zkázy: Policisté proletěli nad trasou tornáda.

Video
Video se připravuje ...

25 kilometrů zkázy: Policisté proletěli nad trasou tornáda Policie ČR

Fotogalerie
42 fotografií