Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Afghánci chtěli prchnout ze země na kolech letadla: Neudrželi se a nejméně dva zemřeli!

Autor: ČTK, jel - 
16. srpna 2021
16:55

Celý svět s hrůzou sleduje situaci, která se nyní odehrává v Afghánistánu. Radikální skupina Tálibán už kontroluje téměř celou zemi, v neděli obsadila také hlavní město Kábul. Vyděšení lidé ve snaze prchnout ze před radikály udělají téměř cokoliv. V pondělí se několik Afghánců pokusilo utéci zachycením na vnější straně amerického vojenského letadla. Jejich pokus však skončil tragédií. Z letounu spadli a minimálně dva zemřeli.

O zoufalé snaze několika lidí, která skončila smrtí, informoval časopis Newsweek. Na videonahrávce zveřejněné afghánskou zpravodajskou agenturou Asvaka News je vidět, jak z letounu po startu z kábulského mezinárodního letiště padají dva nezřetelné objekty. „Video ukazuje, jak z letadla spadnou dva lidé na obytné domy,“ komentovala agentura jedenáctisekundovou nahrávku, která již zaznamenala více než milion zhlédnutí.

„Místní lidé z blízkosti kábulského letiště tvrdí, že viděli mladíky, kteří se neudrželi kol letadla a spadli na obytné domy. Jeden ze svědků uvedl, že při dopadu obětí na zem bylo slyšet hlasitý, děsivý zvuk,“ napsala agentura na twitteru.

Jiné video kolující na internetu zachycuje údajně místní občany, jak sbírají těla obětí po jejich zřícení na zem v kábulské čtvrti Chajr Chóna.

Na afghánském mezinárodním letišti vládne od neděle chaos, tisíce lidí zaplavily letištní plochu, běhají za startujícími letouny, tlačí se v nástupních tunelech a na mobilních schodech přistavených k letadlům.

Video  Situace na letišti v Kábulu, odkud z Afghánistánu spěšně odlétají diplomaté zahraničních zemí i jejich spolupracovníci i s rodinami, kteří by mohli být v ohrožení.  - Twitter
Video se připravuje ...

9876543 ( 16. srpna 2021 21:03 )

Tady je vidět, jak primitivní jsou. Ať si ten svůj středověk žijí,Amerikáni SE NEMĚLI NIKDY NAVÁŽET DO TĚCHTO MUSLIMSKÝCH ZEMÍ.
Proč se nepustí třeba do Venezuely,..lidi tam trpí, vládne jím diktátor,Nebo Mexico, spousta lidí se ztrácí z povrchu země.. a to tyhle rozesírače nebere, jelikož by se exodus odehrával právě do USA,..proto se Amerika neštítí plundrovat blízký východ, všechno potáhne do Evropy...

hubaucpanakoblihou ( 16. srpna 2021 20:02 )

USA dodávé Tálibánu Kalašnikovy AK-47, které jsou vidět na fotkách.
Tak to jo, to jo

hubaucpanakoblihou ( 16. srpna 2021 18:22 )

Riskovali rychlou smrt. V rukou islamistů podporovaných z Ruska by je čekal horší osud.

Zdenek ( 16. srpna 2021 18:05 )

krize ??? po 20 letech e obyvatele D O B R O V O L N E rozhodli !!!!!!

takze jaka K R I Z E !!!! TO je bohuzel tvar DEMOKRACIE .........

no jinak v 99% islamitickem statu chtit to je kutecne kdo i to mysli , min. padlej nahlavu

diskutujici ( 16. srpna 2021 17:48 )

To byli asi ti chytřejší

Zobrazit celou diskusi