Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Mečiar „na stará kolena“ rozváží ovoce do obchodů. Expremiér si naplno užívá důchodu

Autor: tsv - 
12. srpna 2021
10:12

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar se v důchodu rozhodl začít dodávat své ovoce maloobchodům. Většinu času teď tráví chovem ovcí a zemědělstvím. Slovenský týdeník Plus 7 dní ho přistihl, jak před jedním z městských obchodů vykládá přepravky ze svého teréňáku. S politikou nadobro skončil.

V obci Dolná Poruba, kde bývalý předseda vlády tráví většinu svého času, pěstuje na chalupě u lesa ovoce, pyšnit se může velkými ovocnými sady s jabloněmi a stádem čtyř desítek ovcí. U pozemku vybudoval i malý lihovar.

Politiku sleduje jen z povzdálí, intriky politického světa mu nechybí. „Z Bratislavy mi nechybí nic. Odnesl jsem si na sobě nejhorší politické období se všemi rozpory,“ řekl týdeníku. „Nemám kontakt s nikým. K svátku jsem kdysi dostával 2000 přání, letos čtyři. Sejde z očí, sejde z mysli. Ale nemám ani zájem.“

Spekulace o jeho zhoršujícím se zdravotním stavu odmítl, navzdory blížící se osmdesátce podle svých slov do starého železa ještě nepatří. „Zdraví slouží,“ ujistil expremiér. Dobrou kondičku si udržuje prací na farmě a tenisem.

Mladí Slováci utíkají do zahraničí

Jak napsal server Novinky.cz, Mečiar svá dlouhá léta v pozici silného politika nezakončil dobře. V roce 2012 jeho dříve populární strana HZDS u voleb naprosto pohořela, když nezískala ani jedno celé procento hlasů. Pro stranu tehdy volilo pouhých 24 tisíc Slováků.

Momentálně Mečiara nejvíce znepokojuje vysoká nezaměstnanost a odchod mladých do zahraničí. „Nemůžeme jít dál, když západ bude základnou pro práci mladých lidí. Musí zůstat doma. Nyní je to tak, že dovrší osmnáct let a odchází pryč,“ řekl týdeníku Plus 7 dní. Politici by se podle něj měli této problematice začít věnovat bedlivěji.

Video  Rok s Čaputovou: Prezidenta promluvila o koronakrizi, Kuciakovi i problémech Slovenska  - RTVS
Video se připravuje ...

Slavo12 ( 13. srpna 2021 14:19 )

Za to, co nakradol, by mal zadarmo rozvazat ovocie po celom Slovensku 300 rokov...

zkzkz ( 13. srpna 2021 10:39 )

Uživatel_5541667 ( 13. srpna 2021 09:16 )

Ludia z Trencina najlepsie vedia kolko tam toho ma… nakradol.. ako Slota v Ziline.. ze sa on vyjadruje k mladym v zahranici, ved aj jeho deti su v Amerike 😂😁

starymlok ( 12. srpna 2021 22:10 )

Tihle bývalí se budou mít do smrti i u nás jak ošípaní v žitě

deratizater ( 12. srpna 2021 16:04 )

Já nič němám nič som nenakradol mám len starého žigulíka .To byla jeho odpověď když odcházel z politiky.Pak si najednou koupil lázně a farmu

Zobrazit celou diskusi