Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Bizarní podvody: 11letý syn vezl opilého otce, chlapec se k maturitě převlékl za dívku

Autor: ČTK, for - 
4. srpna 2021
07:20

Policisté ve městě Abbeville na severu Francie v noci z neděle na pondělí při silniční kontrole narazili na jedenáctiletého řidiče, který vezl domů svého silně opilého otce. Proti nezodpovědnému rodičovi již bylo zahájeno trestní řízení, píší francouzská média. Na bizarní podvody narazili o víkendu také v bývalé francouzské kolonii, v Senegalu. Zde zatkli muže, který se snažil v ženském přestrojení udělat maturitu za svou přítelkyni. 

Chlapec v Abbeville neřídil tradiční auto, ale vozidlo upravené pro jízdu mladistvých od 14 let v doprovodu dospělých, jak to dovolují francouzské dopravní předpisy. Auto se ovládá prakticky jen pedály brzda a plyn a pomocí volantu. Vše ostatní je automatizované a vozidlo má také omezenou rychlost. Chlapec přesto ještě neměl oprávnění pro jeho řízení.

Podobný případ se ve Franci stal i loni v březnu. Policisté tehdy přistihli za volantem desetiletého chlapce, který taktéž vezl domů otce s alkoholem v krvi.

Co se týče senegalského studenta, ten se přestrojil za ženu a v dámském oblečení chtěl složit maturitní zkoušku namísto své přítelkyně. Podvod byl však odhalen a pár stane před soudem kvůli „podvodu při zkouškách“ a spolčení, uvedla agentura AFP s odvoláním na obhájce senegalské dvojice.

Přišli na to až třetí den zkoušek

Mladík, který už studuje na vysoké škole na severu Senegalu, přijel do města Diourbel, aby složil zkoušky za svou partnerku, která je ještě na střední škole. Podle fotek na sociálních sítích si mladík oblékl červenou sukni s černým potiskem, pokrývku hlavy a ještě šálu, aby zmátl zkoušející. V Senegalu se maturitní zkoušky skládají písemně a nebyl tedy v přímém kontaktu s pedagogy.

Na podvod se přišlo v sobotu, třetí den zkoušek, během testu z angličtiny. Personál, který dohlíží na průběh zkoušek, na podivné vystupování domnělé studentky upozornil policii, která ho zatkla. Stejný osud potkal i jeho přítelkyni, která na něj čekala v nedaleké restauraci. Oba teď na soud čekají ve věznici v Diourbelu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi