Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ivanka Trumpová koupila dům snů: Šest ložnic, osm koupelen a domácí lázně za půl miliardy

Autor: Darina Jíchová - 
24. července 2021
20:00

Ivanka Trumpová si Floridu očividně zamilovala, bývalá poradkyně Bílého domu do „slunečního státu“ přesídlila i s celou rodinou letos v lednu. Nebyla jediná, na jih se odstěhoval i její otec, bývalý americký prezident Donald Trump. Trumpová zatím bydlí v luxusním apartmánu v Miami a čeká, až se dostaví její vila, už teď ale investovala do dalšího domu, uvedl magazín People.

První pozemek, který si Trumpová a její manžel Jared Kushner, jenž rovněž působil jako poradce exprezidenta Trumpa, pořídili, se nachází na floridském ostrově Indian Creek, tomu se přezdívá bunkr miliardářů. Nově manželé investovali do vilky u miamského pobřeží za 523 milionů korun, která se rozkládá na pozemku o velikosti 790 metrů čtverečních, uvedl realitní web The Real Deal.

Pohádkový lustr, domácí spa a 6 ložnic

Zakoupené sídlo je postavené ve francouzském neoklasicistním stylu, je u něj hned několik bazénů a soukromé spa, domácí fitness centrum či vzácným dřevem vykládaná kancelář. Vstupní hala připomíná zámek z pohádky o Popelce, nad schodištěm září křišťálový lustr, za domem se rozprostí nádherná zahrada.

Dům, který si na Floridě koupila Ivanka Trumpová Dům, který si na Floridě koupila Ivanka Trumpová | Realtor.com

Nemovitost se rovněž nachází na ostrově Indian Creek, měla by dokonce sousedit s pozemkem, který si manželé koupili loni a kde se staví jejich „dům snů“. Nově pořízený dům se 6 ložnicemi a 8 koupelnami by podle mnohých mohl hrát klíčovou roli v prezidentských volbách, ať už se do boje o Bílý dům zapojí znovu Trump, nebo své štěstí zkusí jeho dcera. Řada exprezidentových příznivců právě v Trumpové vidí jeho nástupkyni.

Výhodná cena za stovky milionů

Realitní agentura Zillow informovala o tom, že nové sídlo Trumpové je v „žitelných podmínkách“, rodina by se tedy mohla začít pomalu stěhovat. Původní pozemek má 5260 metrů čtverečních a Trumpová s Kushnerem za něj dali několik stovek milionů korun. Pořizovací cena byla ale podle odborníků v říjnu 2020 více než výhodná, odhaduje se na 685 milionů korun. 

Také nový miamský dům Trumpová a Kushner pořídili velmi výhodně, realitní makléři se ho marně snažili „udat“ půl roku, pak ho zlevnili o 21,8 milionu korun a nabídka zaujala někdejší první dceru. Bývalými majiteli jsou miliardář Alex Meruelo a jeho manželka Lisa.

Trumpovou zřejmě lákalo i to, že rezidentům luxusního ostrova je k dispozici dvacetičtyřhodinová ochranka nebo také golfové hřiště. Trumpová i Kushner jsou golfisti začátečníci, v Miami chodili na kurzy. Jejich nový domov bude extra soukromý a bezpečný, dohromady je na ostrově jen 36 domů.

Budova Arte Surfside, kde v Miami žije Ivanka Trumpová s rodinou (21.07.2021). Budova Arte Surfside, kde v Miami žije Ivanka Trumpová s rodinou (21.07.2021). | ČTK/AP/Marta Lavandierová

Zatím bývalá první dcera Spojených států žije v Arte Surfside, budově se kvůli tvaru přezdívá pyramida. Za prostorný apartmán si Trumpová platí zhruba milion korun za měsíc, pronajatý ho má s rodinou na rok. Pravděpodobně se jí moc nelíbí, že na ni u přechodného domova neustále čekají fotografové a fotky z jejího relaxu na balkonu nebo při cvičení se objevují v tisku.

Soukromý život si Trumpová užívá

Arte Surfside se nachází nedaleko bytového komplexu ve floridském Surfsidu, který se v červnu částečně zhroutil, při tragédii zemřelo nejméně 97 osob. Trumpová nabídla pomoc a přispěla na jídlo pro záchranáře a dobrovolníky. Incident by vysvětlil i to, proč se Trumpová chce podle zdrojů, co nejdříve odstěhovat do nového domu.

Trumpová se zcela stáhla z veřejného života, dokonce se odmlčela i na sociálních sítích, kde během otcovy prezidentury přidávala i několik příspěvků denně. Podle známých se chce Trumpová plně soustředit na své děti. „Tráví s dětmi a rodinou veškerý čas, byl to velký přesun a všichni se s ním teprve sžívají. Ivanka si to užívá,“ vzkázal magazínu People blízký rodiny Trumpové.

Video  Za Babišem v Bílém domě přivedli i Ivanku Trumpovou: Lákal ji do Česka. A předal i Zemanovo pozvání.  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy / Foto Úřad vlády ČR
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hafblaf ( 25. července 2021 19:23 )

Chudinka malá, jen 6 ložnic a 8 koupelen, to je strašné! Normální člověk pod deset ložnic a koupelen nejde.

Hestia1 ( 25. července 2021 13:59 )

Tak to je dobře, že sehnala něco klidnějšího a většího a ještě ve slevě.

Zobrazit celou diskusi