Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Francie ožívá: Macronovi hostili summit. Brigitte překvapila, prezident si rozvolnění užívá

Autor: Darina Jíchová - 
21. května 2021
22:15

První dáma Francie Brigitte Macronová (68) se dočkala, během nejtvrdšího lockdownu se nechala slyšet, jak moc jí chybí osobní kontakt s lidmi. V rámci opatření spojených s pandemií koronaviru byla dlouho v karanténě v Elysejském paláci, tenhle týden si ale kontaktu užila do sytosti. Ve Francii pokračuje rozvolňování a i díky němu mohl prezident Emmanuel Macron (43) s manželkou hostit summit věnovaný ekonomické podpoře afrických států.

Macronová na počátku summitu překvapila, jako vždy vypadala velmi elegantně a stylově, oblečená byla v barvě, která jí sluší nejvíce – tmavě modré. Nicméně zvolila pro sebe neobvyklou délku šatů do půli lýtek, jindy se ráda chlubí svými přednostmi, což jsou štíhlé nohy. Dalším odklonem od „normálu“ byl slavnostní drdol a hustá ofinka.

Macronovi hostili africké lídry během summitu věnovanému ekonomické podpoře afrických států. Macronovi hostili africké lídry během summitu věnovanému ekonomické podpoře afrických států. | Reuters

„Mohla by to klidně být takzvaná falešná ofina, tu vlasoví stylisté používají často,“ komentoval španělský přední kadeřník Eduardo Sánchez pro časopis Vanity Fair. Vysvětlil také, proč tisk upozornil na její „nečekaný“ účes. Je to prý z toho důvodu, že lidé už si navykli vídat ji s vyfoukaným krátkým či delším mikádem s pěšinkou uprostřed nebo na patku, připomněl ale, že různé druhy ofiny zkoušela Macronová už v minulosti.

Macronová si rozvolnění užívá

Nebýt roušek, skoro by to v Elysejském paláci vypadalo, že žádné nebezpečí spojené s koronavirem už nehrozí.

Prezident Macron „zdokonalil“ techniku zdravení, po dobu pandemie si sice musí odpustit tradiční líbání na tváře a třesení rukou, ze snímků je však patrné, že Macron už má dost udržování rozestupů a zdravení se loktem. S africkými lídry se zdravil vzájemným křížením zápěstí, případně sražením pěstí. V několika případech se ale neudržel a se státníky si padl do náruče. Macronová dokonce dostala i polibek na ruku, samozřejmě přes roušku.

První dáma měla celkově tento týden napilno, ve středu se účastnila otevření nového pařížského muzea Bourse de Commerce. Při té příležitosti opět překvapila výběrem šatů – dorazila v ostře červeném kalhotovém kostýmku s bílou košilí. Jednalo se o první oficiální událost první dámy po rozvolnění, informoval list Daily Mail. Přestože dorazila v roušce, na focení ji odložila. Usměvavá Macronová si návrat do veřejného života očividně užívala.

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi