Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Macronová v minišatech: První dáma zaujala modelem při vítání prezidenta Ukrajiny

Autor: Darina Jíchová - 
20. dubna 2021
05:40

Macronovi ještě přes víkend v Elysejském paláci hostili ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského (43) a jeho manželku Olenu (43). Pandemie koronaviru přerušila řadu oficiálních návštěv, prezidenti a první dámy se většinou přesunuli do virtuálního prostředí. I když se situace ani zdaleka nevrátila do normálu, prezident Emmanuel Macron (43) s manželkou Brigitte, která minulý týden oslavila 68. narozeniny, přivítali ukrajinský první pár. Macronová u té příležitosti předvedla nový model, uvedl list Daily Mail.

Macronová si během minulého roku stěžovala, že jí v karanténě chybí podpatky, na návštěvu Zelenských tak vytáhla černobílé lodičky s jehlami vyššími než 10 centimetrů. Nicméně hlavní pozornost upoutala šaty od její oblíbené značky Louis Vuitton.

Macronovi hostili ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho manželku Olenu. Macronovi hostili ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho manželku Olenu. | Reuters

Jednalo se o speciální model – tmavé minišaty s obřím „vuittonovským“ logem na prsou v kontrastní bílé a oranžové barvě. Šaty jsou součástí kolekce jaro/léto 2021, jejich přesná cena není známá, obdobné modely se pohybují kolem 80 tisíc korun.

První dáma Francie v šatech se sukní nad kolena opět ukázala, že zná své přednosti – štíhlé nohy, které jí můžou závidět o generace mladší ženy. Zakryla naopak některé pro ni problematické partie jako ruce, hrdlo nebo dekolt. Zastínila i o čtvrt století mladší ukrajinskou první dámu, která pro oběd v Elysejském paláci sáhla po pudrovém kostýmku s peplum sakem a sukní do půlky lýtek. Prezidenti sekundovali svým manželkám ve tmavomodrých oblecích s tmavými kravatami.

Prezidenti jednali o napětí mezi Ukrajinou a Ruskem, první dámy o kultuře

Nikomu ze čtveřice nechyběla rouška, Zelenská byla jediná v tradiční chirurgické jednorázové roušce, zbytek zvolil černé. Prezidenti Macron a Zelenskyj řešili rostoucí napětí na východě Ukrajiny, přes videokonferenci se k nim připojila i německá kancléřka Angele Merkelová.

Macronová a Zelenská navázaly na hovory, který spolu telefonicky vedou už několik týdnů, první dámy hledají způsoby jak prohloubit, hlavně kulturně, francouzsko-ukrajinské vztahy. „Svět se během pandemie značně změnil a jemná síla, což je hlavní nástroj prvních dam, se stala o to důležitější. Jsem nadšená z iniciativ, do kterých se paní Brigitte zapojuje a které podporuje,“ komentovala Zelenská.

Ukrajinská první dáma se zapojila do kampaně, jejímž cílem je zavedení ukrajinsky komentovaných audio prohlídek do co nejvíce světových kulturních institucí. Tento projekt Macronovou, i jako učitelku, velmi zaujal.

Video  Analytik Havlíček a generál Pavel o kauze vrbětických výbuchů. Co nás čeká od Ruska?  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

borka30 ( 20. dubna 2021 20:45 )

Nejsou hezké ty její šaty a také se vůbec nehodí u příležitosti setkání státníků. Navíc si hraje na mladou holku, ale její mládí má již v tramtárií.

andorea ( 20. dubna 2021 09:23 )

Podle mne naprosto nevhodné šaty, řvou do dálky.

naidka ( 20. dubna 2021 08:46 )

Ten znak na prsou vypadá jak rytířský štít.

naidka ( 20. dubna 2021 08:44 )

Milosrdná rouška. V té vypadá i Macronová zdálky k světu - a to už je co říct.

dvorece ( 20. dubna 2021 08:32 )

Pro manželky prezidentů se hodí leidy délka, nezáleží na věku, ale mini jsou při-hlouplé a svědčí to o nevkusu. Macronová má otřesné šaty, to nemá poradce ?

Zobrazit celou diskusi