Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Budou z Trumpových „bezdomovci“? Sousedi jim poslali ostrý vzkaz: Nechceme vás tady

Autor: tsv - 
21. ledna 2021
05:30

Ještě před ne zcela klidným s dobrovolným odchodem z Bílého domu řešil teď už bývalý prezident Donald Trump velkou nepříjemnost. Po prohraných volbách zvažoval, že přebuduje svůj golfový klub  Mar-a-Lago na Floridě na rezidenci a nastěhuje se tam. Narazil ale na tvrdý odpor sousedů, kteří jasně vzkazují: „Nechceme vás tady“. Lidé z okolí v Palm Beach zašli dokonce tak daleko, že tasili 30 let staré dokumenty, podle kterých by Trump o svůj „letní Bílý dům“ mohl přijít úplně, informuje The Washington Post. 

Dokumenty Trumpovi sousedé předali úřadům města i tajným službám, informují, že Trump přišel o nárok přebudovat klub na rezidenci k trvalému bydlení kvůli kontraktu, který podepsal v roce 1990. Své sídlo legálně přepsal z bydliště na soukromý klub. O rezidenci Mar-a-Lago, kterou hrdě nazýval svým Zimním Bílým domem, by kvůli smlouvě mohl přijít stejně potupně jako o prezidentský post.

Pokud by se město Palm Beach rozhodlo započít soudní řízení o Trumpově legálním vlastnictví, stal by se tak prvním prezidentem, který po opuštění Bílého domu musel bojovat o místo k bydlení. Situaci mu neulehčuje ani fakt, že si trvalé bydliště oficiálně změnil ze své staré adresy na Manhattanu, kde bydlel před zvolením, právě na rezidenci Mar-a-Lago.

Právník sousední rodiny DeMossových v dopise uvedl, že by město Palm Beach mělo prezidenta ihned o problému informovat a ušetřit mu tak potupu, která by Trumpovi poškodila pověst ještě více poté, co by se odstěhoval z Bílého domu do rezidence a následně ji musel ihned opustit.

Mar-a-Lago je opravdu luxusní odpočinkový rezort se 126 pokoji o výměře 5 804 m². Součástí jsou i lázně nebo pokoje pro hosty. Trump areál koupil v roce 1985 a jeho správou pověřil tehdejší manželku, Češku Ivanu rozenou Zelníčkovou. Během prezidentování si sem zval i zahraniční návštěvy.

Donald Trump opustil Bílý dům ve středu jen pár hodin před inaugurací svého nástupce, na kterou nikdo z Trumpových nedorazil. Rodina zamířila právě do loridského sídla.

A nemusí to být zdaleka jediný problém bývalého nejmocnějšího muže světa. Dost možná brzy ztratí i svou ženu Melanii. Vztah svérázného podnikatele a slovinské modelky podle lidí z jejich okolí dlouhodobě nebyl ideální, první dáma však nechtěla způsobovat problémy, dokud byl její muž prezidentem. Tato „překážka“ po vítězství Joea Bidena padla. Hned jak Trump opustí úřad, požádá Melania o rozvod, tvrdí bývalá mediální poradkyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

johnny stopper ( 21. ledna 2021 10:21 )

Trump dal establishmentu čočku a já doufám, že i přes činnost datového apartheidu bude víc než polovina Američanů v budoucnu pokračovat v léčbě marxistických sociopatů.

ruda43 ( 25. prosince 2020 07:45 )

Tendeční,zavádějící článek..Hned se pozná za koho Blesk kope..

yokky ( 19. prosince 2020 23:04 )

yokky ( 19. prosince 2020 23:03 )

sekebo ( 19. prosince 2020 22:22 )

Bezdomovci nebudou, hlavně ať už zmiznou !!!

Zobrazit celou diskusi