Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Útok ozbrojenců na školu: Začali střílet, pak začala panika. Stovky studentů se pohřešují

Autor: ČTK - 
12. prosince 2020
20:54

Po útoku ozbrojených mužů na internátní státní střední školu na severozápadě Nigérie se pohřešují stovky studentů. Útočníci se samopaly v pátek pozdě večer místního času přepadli školu ve městě Kankara ve státě Katsina. Zhruba polovina z 800 žáků se pohřešuje, informují agentury. Po pohřešovaných studentech pátrá policie, armáda i letectvo.

Útočníci podle BBC přijeli na místo chlapecké internátní školy na motocyklech a začali střílet do vzduchu, což podle svědků způsobilo, že lidé začali utíkat. Útok trval déle než hodinu. Pracovníkům bezpečnostních složek ve škole se podařilo některé útočníky odrazit ještě před příchodem policejních posil a části studentů se podařilo dostat do bezpečí. Někteří svědci však uvádějí, že viděli, jak útočníci některé studenty unášeli.

Agentura DPA uvedla, že podle počátečního vyšetřování zřejmě útočníci byli zločinci, kteří unášejí lidi, aby pak mohli žádat o výkupné. Podobné útoky v minulosti podnikla islámská teroristická skupina Boko Haram.

Katsina je domovským státem nigerijského prezidenta Muhammadua Buhariho. Ten je zde nyní na týdenní soukromé návštěvě.

Lubomír Babáček ( 13. prosince 2020 00:16 )

Ozbrojenci přijeli na motocyklech a unesli polovinu z 800 žáků? No, jak myslíte, ale nezdá se vám, že je to docela zázrak, zmizení tolika dětí na pár motocyklech?

Zobrazit celou diskusi