Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Trajekt se 400 lidmi najel na mělčinu. Cestující museli strávit noc na palubě

Autor: ČTK - 
22. listopadu 2020
17:17

Trajekt s více než čtyřmi stovkami lidí na palubě najel v sobotu na mělčinu u Alandských ostrovů, ležících v Baltském moři mezi Finskem a Švédskem. Nikdo nebyl zraněn, uvedla v neděli agentura DPA.

Trajekt Viking Grace, který provozuje finská společnost Viking Line, má kapacitu až 2800 cestujících a 500 vozidel. Kvůli koronavirovým opatřením cestovalo ale na lodi jen 331 pasažérů a 98 členů posádky.

Trajekt plul ze Stockholmu do finského města Turku a měl mít krátkou zastávku v přístavu Mariehamn, který je hlavním městem Alandských ostrovů, jež jsou autonomním územím Finska. Právě před touto zastávkou najel na mělčinu mimo přístav kvůli silnému větru.

Druhá nehoda v řadě

Cestující strávili noc na trajektu, na němž jim byla poskytnuta večeře i kajuty. Dno trajektu prozkoumali potápěči, žádné škody na něm ale neshledali. Ještě během noci byla loď odtažena do Mariehamnu, kde část pasažérů vystoupila, uvedla společnost Viking Line na svých webových stránkách.

Úřady následně podle společnosti uvedly, že trajekt Viking Grace je bez rizika schopen pokračovat v plavbě do Turku, kam přepraví zbývající cestující.

Jde o druhou podobnou nehodu za dva měsíce na Alandských ostrovech. Téměř tři stovky lidí evakuovali záchranáři 20. září z lodě Amorella poté, co najela na mělčinu nedaleko přístavu Langnas na Alandech. Ani tehdy nebyl nikdo zraněn.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jaronovaku ( 22. listopadu 2020 18:47 )

Bystrozraky, pokud myslíš tu školní loď, tak tuším 7 lidí. No a to nijak nemám amiky v lásce.

Zobrazit celou diskusi