Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Velvyslankyně v Praze týrala podřízené. Polský prokurátor ji žene před soud, hrozí jí pět let

Autor: ČTK - 
30. listopadu 2020
20:50

Bývalá polská velvyslankyně v Praze stane před soudem kvůli údajnému týrání podřízených. V případě odsouzení jí hrozí až pět let vězení, napsal dnes zpravodajský server Onet.pl s odvoláním na mluvčí varšavské prokuratury.

Prokuratura podle portálu po 16 měsících vyšetřování poslala varšavskému soudu obžalobu, podle které se diplomatka půldruhého roku - prakticky od svého nástupu v Praze - dopouštěla týrání sedmi podřízených. O podezřeních vůči velvyslankyni ministerstvo zahraničí vědělo přinejmenším od loňského léta, uvedl Onet.

Onet v souladu s polskými předpisy označuje obžalovanou jen jako Barbaru Ć. Polskou velvyslankyní v Praze byla až do června Barbara Ćwiorová, než ji prezident Andrzej Duda odvolal.

Polská velvyslankyně v Praze Barbara Ćwiorová Polská velvyslankyně v Praze Barbara Ćwiorová | Velvyslanectví Polské republiky v Praze

Vyšetřovatelé se případem zabývali od loňského července, kdy trestní oznámení na velvyslankyni kvůli mobbingu, tedy šikaně a diskriminaci v práci, podal generální ředitel ministerstva Andrzej Papierz. K porušování práv pracovníků později prokuratura přidala vážnější obvinění z týrání podřízených. Za první bod obžaloby hrozí dva roky vězení, za druhý až pět let.

Lubomír Babáček ( 1. prosince 2020 16:27 )

Pokud to nemá politický charakter, tak mě to až tak nevytáčí.

Lubomír Babáček ( 1. prosince 2020 01:50 )

A proč jí nikdo z těch podřízených jednoduše nedal přes tlamu? Nechápu, jak se někdo může nechat v práci takto ponižovat? To bych nedal, já bych ji poslal do p.dele, hned jak by jenom jednou něco nehezkýho na mě vyštěkla a po druhé by přišla rovnou čenichovka a vůbec by mě nes.alo, že jde o ženskou. Stejně má blíž k chlapovi podle tý fotky. Lidi jsou pos.aný, aby nepřišli o práci, ale za jakou cenu? Jak bych se asi cítil doma před rodinou, kdybych chodil domů z práce podělanej strachy? Práce a hlavně v Praze je všude dost, jenom nebýt líný ji hledat.

Zobrazit celou diskusi