Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Johnson vyrazil s „vydřičkou“ do kempu. Macron vzal manželku k moři na riviéře

Autor: Darina Jíchová - 
15. srpna 2020
12:49

Kam v době pandemie na dovolenou, to je otázka, kterou si kladou i světoví lídři. Zatímco britský premiér Boris Johnson (56) musel opustit od záměru vyjet do Řecka nebo třeba do Karibiku, kam v minulosti bral svoji snoubenku Carrie Symondsovou (32), a spokojit se s prázdninami v Británii, francouzský prezident Emmanuel Macron (42) neváhal. S manželkou Brigitte (67) jako každý rok zamířil do letního prezidentského sídla Fort de Brégançon na Francouzské riviéře.

Podle britského listu The Sun Johnson se svou „vydřičkou“, jak přezdívá své snoubence, vyráží tento víkend na dvoutýdenní dovolenou do Skotska. Pár s sebou bere i svého prvního potomka, tříměsíčního syna Wilfreda. Johnson svůj výlet pojímá jako „otcovskou dovolenou“, zároveň ho ale jeho tým bude pravidelně informovat, co se děje ve vládě a jak pokračuje boj s koronavirem. Denně mu jeho asistenti dopraví pověstný červený kufřík.

Premiér míří na samotu

Rodinku do Skotska doprovodí také jejich pes Dilyn, podle dostupných informací by měl Johnson se Symondsovou pobývat na „samotě“, pár se ale po Skotsku chystá i cestovat, v rámci své dovolené by měli zamířit i do kempu. Zdroj blízký snoubencům potvrdil, že se chystají kempovat, nespecifikoval, zda Johnson bude stanovat, nebo si pronajme karavan či chatku.

Britské kempy jsou plně zabookované, nespočet lidí se rozhodlo stejně jako premiér zůstat na léto doma, místo exotiky tak objevují domácí krásy. Zájem o kempování je tak veliký, že v řadě obchodů došly zásoby stanů a dalšího vybavení. „Skvělý a krásný britský venkov. Moje nejkrásnější letní vzpomínky jsou na prázdniny, které jsem strávil v Británii,“ zavzpomínal Johnson a vyzval lidi, aby stejně jako on nejezdili do zahraničí.

Za Macronem na riviéru dorazí i Merkelová

Doma zůstává i francouzský prezident Macron, ten jako každý rok pobývá na Azurovém pobřeží. S manželkou si užívají moře, místní je mají možnost zahlédnout, jak se v plavkách opalují na lodi, prezidenta mohou dokonce spatřit, jak se na vodním skútru prohání na moři. Manželé se rádi chodí najíst do místních pizzerií a své dny podle svědků zakončují romantickými procházkami.

Společnost prezidentskému páru dělají děti a vnoučata Macronové, příští týden na riviéru dorazí také německá kancléřka Angela Merkelová. Macron má ve zvyku si na svou dovolenou zvát důležité zahraniční hosty, loni ho ve Fort de Brégançonu navštívil ruský prezident Vladimir Putin, předloni tehdejší britská premiérka Theresa Mayová.

Německá kancléřka Angela Merkelová s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem jednala o budoucnosti EU (29. 06. 2020). Německá kancléřka Angela Merkelová s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem jednala o budoucnosti EU (29. 06. 2020). | Reuters

Francie se stejně jako Británie potýká s nárůstem nových případů koronaviru. Za posledních 24 hodin Francouzi zaznamenali 2846 nakažených, což je jeden z nejvyšších příbytků od rozvolnění restrikcí v květnu.

Francouzi prezidentovi radovánky u moře vyčítají

Macronova vláda opět zavádí přísná opatření, zvláště pak dodržování bezpečných rozestupů a nošení roušek. Prezident sice tvrdí, že pečlivě sleduje situaci a připravuje další řešení, snímky z jeho dovádění na vodním skútru ale vzbudily kritiku na twitteru. „Náš národní Rambo trénuje, jak zachraňovat svět,“ posmívají se Macronovi uživatelé twitteru. „Francie se topí v chaosu a násilí, ohrožuje nás druhá vlna koronaviru a mnoho lidí si ani nemůže dovolit dovolenou, ale prezident si užívá na moři,“ připojili se další.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

trintin ( 15. srpna 2020 19:29 )

se svou „vydřičkou“,?? Jak velký má být věkový rozdíl, aby se z vydřičky stala ramlice.

Tara-Tara ( 15. srpna 2020 13:37 )

snad se tu neobjeví fotky té motyky Macronové v plavkách

Zobrazit celou diskusi