Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Premiér Johnson s „vydřičkou“ a synem plánuje dovolenou. Kam v době koronaviru vyrazí?

Autor: Darina Jíchová - 
9. srpna 2020
22:35

Britský premiér Boris Johnson přiznal, že se se snoubenkou Carrie Symondsovou a malým synem Wilfredem chystá na dovolenou. Aby podpořil domácí turismus a ekonomiku v době koronaviru, na konci srpna vyrazí do Skotska. Naposledy svou „vydřičku“, jak partnerce láskyplně říkává, vyvezl do Karibiku, kde ji požádal o ruku. Skotsko si podle všeho Johnson vybral záměrně, žene ho tam zintenzivnění snah o skotskou nezávislost, uvedl list Daily Mail.

Britští novináři spekulují o tom, zda Johnson na dovolenou nechystá tajnou svatbu, nebo zda se dokonce už neoženil. Symondsová se totiž na svém Instagramu nechala v únoru, když oznamovala novinku o zasnoubení a svém těhotenství, slyšet, že se s Johnsonem vezmou v létě. Možné srpnové svatbě napovídá i to, že ji premiér úplně nepopřel při otázkách novinářů.

Britský premiér Boris Johnson Britský premiér Boris Johnson | Reuters

Návštěvu u královny Johson vynechá

Jeho návštěva ve Skotsku by měla spadat do doby, kdy tam bude i královna Alžběta II., schůzku s britskou panovnicí ale podle zdroje Daily Mailu premiér neplánuje. Královna totiž zůstává v „sociální bublině“, aby snížila riziko toho, že se nakazí koronavirem, společnost jí dělá jen manžel princ Philip a 22 zaměstnanců. Panovnice s Johsonem jedná přes platformu Zoom, kterou ji naučila používat její dcera princezna Anne.

„Británie má fascinující destinace, ty nejlepší na světě,“ komentoval výběr své dovolené Johnson. Přestože je možné, že ho na konci srpna ve Skotsku zastihnou lijáky a hejna komárů. „Všechny nejlepší prázdninové vzpomínky mám na dovolené v Británii,“ prohlásil Johnson. Kancelář premiéra z bezpečnostních důvodů nezveřejnila detaily jeho dovolené.

Sestra prozradila, jak to bylo s dovolenými Johnsonových

„Vrtá mi hlavou, jaké prázdniny a zrovna ve Skotsku mohl myslet,“ reagovala na premiérovo prohlášení jeho sestra, novinářka Rachel Johnsonová. Ona sama si vybavuje jen „propršené“ pobyty ve Skotsku. Zmínila, že jim pršelo jak na rodinné dovolené na ostrově Mull, tak

Premiér Boris Johnson s přítelkyní Carrie Symondsovou na konferenci Konzervativní strany Premiér Boris Johnson s přítelkyní Carrie Symondsovou na konferenci Konzervativní strany | Reutres
v západním Somersetu nebo když byli v Irsku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa