Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dubajský princ zaplatil miliony za porod čtyřčat cizinců. Otec dal jeho jméno chlapci

Autor: ČTK - 
4. srpna 2020
19:35

Dubajský korunní princ Hamdán bin Muhammad bin Rašíd Maktúm uhradil finanční výdaje Nigerijce, která v Dubaji porodila čtyřčata a jejíž rodina neměla na zaplacení účtu. Informovala o tom dubajská nemocnice, která po rodině, jež nemá ve Spojených arabských emirátech zdravotní pojištění, požadovala 400 000 dírhámů (2,4 milionu korun).

Suliyat Abdulkareemová (29) porodila v Latífině nemocnici 1. července dva chlapce a dvě holčičky. Děti se narodily předčasně císařským řezem a musely být napojeny na respirátory.

Manžel rodičky sdělil médiím, že od porodu rodině roste účet za ošetření a dosahuje už 400 000 dírhámů. Komunitě Nigerijců, kteří chtěli pomoci, se podařilo dát dohromady 42 000 dírhámů. Šajch Hamdán se údajně o případu dověděl z médií a rozhodl se účet uhradit.

Otce dětí to natolik dojalo, že pro chlapce vybral dvě ze šajchových jmen a jedna z dívek dostala jméno Latífa jako připomínku místa narození.

Za porodem do Nigérie nemohla rodina kvůli viru

„Je to úžasná pomoc, jsme stále v šoku, protože jsem nevěděli, jak peníze získat. Já jsem kvůli tomu nespal,“ řekl Abdulkareem, který má v Dubaji restauraci. Rozrušen je už od chvíle, kdy se dověděl, že jeho žena čeká čtyřčata.

Ředitelka nemocnice Muna Tahlaková řekla, že jsou děti postupně odpojovány od přístrojů a dvě z nich teď váží 1,8 kilogramu. Lékaři očekávají, že si je brzy rodiče budou moci vzít domů. Manželé v Dubaji sice žijí, ale porod plánovali v Nigérii, protože si byli vědomi, že náklady v SAE budou vysoké. Kvůli epidemii koronaviru se ale nedostali do Nigérie včas.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi