Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šéf afghánské rozvědky ISIS byl zabit. Orakzáí stál i za útoky na běžné obyvatele

Autor: ČTK - 
2. srpna 2020
11:15

Vysoký představitel teroristické skupiny Islámský stát (IS) v Afghánistánu a v Pákistánu Asadulláh Orakzáí byl zabit při sobotním útoku bezpečnostních sil ve východoafghánské provincii Nangarhár. Oznámily to místní úřady, podle nichž byl Orakzáí šéfem rozvědky afghánsko-pákistánské pobočky IS.

Afghánské speciální síly připravily Orakzáího o život poblíž města Dželálábád, uvedla v prohlášení afghánská zpravodajská služba NDS. Orakzáí, který byl původem z Pákistánu, se podle afghánských úřadů v minulosti podílel na několika smrtících útocích na vojenské i civilní cíle v Afghánistánu.

Afghánské úřady viní Islámský stát mimo jiné z březnového útoku na modlitebnu sikhů v Kábulu, při němž zemřelo nejméně 25 civilistů.

V dubnu zpravodajská služba NDS oznámila zadržení šéfa afghánsko-pákistánské pobočky Islámského státu Asadulláha Orakzáího, známého jako Aslám Farúkí, a dalších 19 členů IS.

Video  Vůdce hrdlořezů z IS je mrtvý. Bagdádí ve škole propadal, z armády ho vyhodili.  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

vencakurnaa ( 2. srpna 2020 18:10 )

mělo znít Parta BRATRŮ z Rwandy ? ..a nebo KDO tajně dával Love a vyzbrojoval Usámu bin LÁDIKA.... o 11. Září a útocích na WTC si myslím své v té době jsem žil a pracoval v NY a takové POLICEJNÍ manévry - konané ještě před Útokem jsem naposledy zažil v době konání New York City's Marathon ! / takže LEŽ jako VĚŽ !

vencakurnaa ( 2. srpna 2020 18:02 )

Dobře a Co bude dál ? Chcete LHÁT Všem lidem této Planety vyjma " křováků a Lidožroutů " protože těm je to jedno, že AMERICKÁ armáda která NEMÁ v AFGHÁNISTÁNU co pohledávat NIKDY NEZABILA a NEZABIJE BEZBRANNÉ OBYVATELE a hlavně Děti pří ÚTOCÍCH Amerických DRONŮ ??? mimochodem otázka ? Kdo Financoval Usáma Bin Ládina ? Byla to patra bratrů ze Rwandy a nebo Americká Vláda ?

Zobrazit celou diskusi