Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zájemce o řidičák přemohl stres. Po úspěšné zkoušce dostal infarkt a zemřel

Autor: mj - 
10. června 2020
21:10

Tragická událost se stala v Polsku po zkoušce v autoškole. Muž (†58) tam minulý týden dostal infarkt a zemřel. Stalo se tak v polském městě Gorzów Wielkopolski nedaleko německých hranic.

„Těžko tomu vůbec uvěřit, ale skutečně se to stalo. Ten člověk byl tak vystresovaný ze zkoušky v autoškole, že rovnou dostal infarkt a zemřel,“ uvedl polskému médiu Gazeta lubuska jeden z čitatelů.

Zkoušku úspěšně složil

Podle informací polských novinářů dostal zájemce o řidičák infarkt jenom chvíli po tom, co opustil místo, kde se jeho zkouška konala. A zdá se, že muž se stresoval zbytečně – zkoušku totiž úspěšně složil a řidičák by tak dostal.

Na místo byla přivolána záchranná služba. Zdravotníci se snažili muže oživovat, bohužel ale neúspěšně. Cestu do nemocnice nepřežil.

„Mohu potvrdit, že daná situace se skutečně stala u Centra cestní dopravy na ulici Podmiejska 18 v Gorzówě Wielkopolskim. 1. června dělal pán zkoušku na udělení řidičského oprávnění v našem centru a zkoušku úspěšně složil. Po tom, co opustil prostory centra, ztratil pán vědomí a odpadl na chodníku. Na místo jsme přivolali sanitku, ale i navzdory snahám o oživování muž zemřel,“ uvedl mluvčí Centra cestní dopravy v polském městě.

Vyšetřování ještě pokračuje

O událost se zajímá i polská prokuratura. Do úvahy prý přichází článek 155 polského trestního zákoníku, tedy neúmyslné způsobení smrti. Řízení ale není vedeno proti nikomu konkrétnímu. „V momentě události byla příčina smrti neznámá a všechno se stalo před očima svědků,“ vyjádřil se prokurátor Gospodarek.

Konečné výsledky mají být známy za jeden nebo dva měsíce. Pokud se potvrdí původní předpokládaná příčina smrti, vyšetřování bude zastaveno.

offline ( 10. června 2020 21:56 )

Ideální zakončení autoškoly. Kéž by tak úspěšní byli všichni bezohlední sobci, kteří si chtějí vozit svojí hnusnou smradlavou p rdel v autě.

Zobrazit celou diskusi