Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Čaputová a její nový „první frajer“: Prezidentka si nabrnkla rozvedeného tátu s náušnicí

Autor: sova, for, vei - 
26. května 2020
05:10

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (46) se zhruba rok po rozchodu znovu rozhodla otevřít své srdce. Jejím vyvoleným je o dva roky mladší aktivista Juraj Rizman, který dříve působil jako poradce prezidentky pro životního prostředí. Rizman je totiž v této oblasti na Slovensku známou postavou a svého času dokonce šéfoval slovenské pobočce Greenpeace. Podobně jako slovenská hlava státu má „nový frajer“ za sebou rozvod a stihl i potomka – nyní sedmiletého syna. Čaputová je matkou dvou dcer ve věku 19 a 16 let.

S Rizmanem se prezidentka údajně poprvé seznámila už před 13 lety. Aktivista pomáhal Čaputové v kauze skládky v „jejím“ Pezinku, poté spolu působili v občanském sdružení Via iuris.

Rizman stál v minulosti v čele ochranářské organizace Greenpeace Slovensko, navíc působil jako ředitel komunikace Greenpeace pro střední a východní Evropu. Dokonce se hned několikrát stal slovenským Mluvčím roku.

Rok od rozchodu s Konečným

Po nástupu Zuzany Čaputové do prezidentské funkce se Juraj Rizman stal poradcem slovenské hlavy státu pro otázky životního prostředí a občanskou společnost. Ovšem poté, co doposud přátelský vztah přerostl v lásku, se Juraj přemístil do kanceláře místopředsedy parlamentu Juraje Šeligy (Za lidi).

Je to zhruba rok od rozchodu Čaputové s jejím posledním partnerem – fotografem, hudebníkem a textařem Peterem Konečným. S ním se dala dohromady po rozvodu s Ivanem Čaputou, se kterým má dvě dcery.

Vztah Čaputové s Konečným začal uvadat po volbách v březnu loňského roku. „Možná jste si všimli, a i kdyby ne, raději vám to povíme upřímně. V posledním období nás není možné vídat spolu s partnerem Peterem. Nechceme, aby se o tom spekulovalo, ani vás nechceme obtěžovat společným vystupováním na veřejnosti. Raději budeme s Peterem upřímní a řekneme vám, že opravdu procházíme těžkým obdobím vyrovnávání se se situací, v níž jsme se ocitli,“ přiznala tehdy Čaputová v příspěvku na sociálních sítích.

Společná dovolená

Několik měsíců poté byla slovenská prezidentka bez partnera, podle serveru Topky se ale už v lednu s Rizmanem vydali na společnou dovolenou do zahraničí. 

„Ano, jsme spolu. Je to velmi osobní, a proto, jestli dovolíte, se k tomu nebudu více vyjadřovat,“ potvrdil už dříve vztah s prezidentkou pro server Topky Juraj.

Prezidentčino soukromí blíže nekomentovala ani kancelář hlavy státu. „Nenáleží mi to nijak komentovat. Všichni by měli respektovat soukromí paní prezidentky,“ reagoval mluvčí prezidentky Martin Strižinec. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině