Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

UFO v Kalifornii? Američané obdivovali na nebi „mimozemskou“ podívanou

Autor: tsv - 
22. února 2020
11:25

Lidé v Kalifornii spatřili oblak, který svým vzhledem připomínal loď mimozemšťanů. Šlo ale o přírodní úkaz, během kterého se mračna kolem horských výběžků zformují do tvaru připomínajícího zrnko čočky. Mrak navíc osvítil západ slunce, který mu dodal mírně mimozemského vzhledu.

Čočkovitá oblaka se tvoří převážně v zimních měsících a k nalezení jsou v horských oblastech. Americký policista, který úkaz vyfotografoval, se s mrakem setkal v blízkosti čtyři tisíce metrů vysoké vulkanické hory Mt. Shasta.

Na facebooku sdíleli snímky pracovníci lesoparku Shasta-Trinity a vysvětlili, jak se takovýto druh mračen tvoří: „Čočkovité mraky jsou výsledkem stabilních vlhkých mas vzduchu a silných větrů v blízkosti hor.“

 

Podle odborníků je několik míst v Americe, kde se dá na výjev narazit. Díky tvaru, kterým oblaka disponují, došlo v historii hned k několika záměnám za UFO - tedy neidentifikovatelné létající objekty.

Na sociálních sítích se čočkovitý mrak u sopky Shasty stal terčem nesčetných poznámek vtipálků. Uživatelé jej přirovnávají k lodi Enterprise z populární série Star Trek či k podšálkům. Někteří dokonce sdíleli své konspirační teorie, podle kterých se jedná o UFO skryté v oblaku.

Zobrazit celou diskusi