Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Srdcervoucí, truchlí nad smrtí Bryanta (†41) exprezident. Trump zmínil vášeň

Autor: tsv, sova, ČTK - 
27. ledna 2020
17:08

Oslavy předávání cen hudebním umělcům zastínila tragédie, když 41letý mistr basketbalu Kobe Bryant zemřel při pádu vrtulníku v kalifornském městě Calabasas. Na palubě byla i jeho třináctiletá dcera Gianna. S milovaným hráčem se loučí celý svět včetně významných politiků. Smrt legendy výjimečně spojila i znesvářené prezidenty USA, Donalda Trumpa a jeho předchůdce Baracka Obamu.

Spolu s Bryantem zemřela jeho úctyhodná dvacet let dlouhá kariéra hráče světoznámého týmu Lakers. Byl obdivován a milován fanoušky i spoluhráči, byl oddaný své rodině a motivoval lidi z celého světa.

K truchlícím se přidali i dva poslední američtí prezidenti. Barack Obama a Donald Trump kondolovali rodině na twitteru.

„Kobe byl legendou na palubovce a právě začínal v tom, co by bylo stejně smysluplné. Ztratit Giannu je pro nás jako rodiče ještě více srdcervoucí. Michelle a já posíláme lásku a modlitby Vanesse a celé Bryantově rodině v tento nemyslitelný den,“ napsal 44. americký prezident Obama.

Australský tenista Nick Kyrgios odehrál zápas na Australian Open s Rafaelem Nadalem v dresu Bryanta Australský tenista Nick Kyrgios odehrál zápas na Australian Open s Rafaelem Nadalem v dresu Bryanta | ČTK/AP/Lee Jin-man

„Kobe Bryant, ačkoli byl historicky opravdu jedním z nejlepších hráčů basketbalu, byl na pouhém začátku svého života. Svou rodinu velice miloval a měl tak silnou vášeň do budoucna. Ztráta jeho nádherné dcery Gianny činí tento moment ještě více devastujícím,“ litoval smrti basketbalové legendy prezident Donald Trump.

Hold sportovní ikoně vzdali i světoví tenisté a Ronaldo

Bryantova smrt zasáhla například i golfistu Tigera Woodse nebo tenisty Rafaela Nadala s Novakem Djokovičem, kterému Bryantovy rady pomohly vrátit se na kurty po zranění lokte.

Kobe byl skvělým rádcem, ale hlavně přítelem. Ty i tvoje dcera budete navždy žít v našich srdcích. Soustrast Bryantově rodině i dalším, co při té tragédii někoho ztratili, nejde vyjádřit slovy,“ uvedl Djokovič a připojil svou fotografii s fenomenálním basketbalistou.

Během grandslamu Australian Open vzdali Bryantovi hold i další tenisté včetně Petry Kvitové nebo Karolíny Plíškové. „Život umí být tak krutý. Je těžké přijmout tuto hroznou tragédii,“ napsala Kvitová na twitteru. „Jeden z největších sportovců našeho života,“ připojila Plíšková.

„Zprávy o smrti Kobeho a jeho dcery Gianny jsou pro mě zdrcující. Kobe byl legenda a inspirace pro mnoho lidí. Upřímnou soustrast jeho rodině i ostatním rodinám, jejichž blízcí při nehodě zahynuli. Odpočívej v pokoji, legendo,“ napsal na instagramu fotbalista Cristiano Ronaldo.

Novinářka vyhozena kvůli neuctivé připomínce

Novinářka Felicia Sonmez, která až donedávna pracovala v listu Washington Post, byla suspendována kvůli sdílení roky starého případu spojeného s Bryantem na twitteru. Připomněla obvinění basketbalisty že znásilnění, které bylo podáno v roce 2003.

Odkaz na článek z roku 2016, který se případem zabýval, sdílela jen několik hodin po oznámení Bryantovy smrti. Somnezové tento čin přinesl desítky výhružek smrti a propuštění z jednoho z předních amerických periodik.

Video  Svět truchlí. Legenda NBA Kobe Bryant tragicky zahynul při pádu vrtulníku  - iSport TV
Video se připravuje ...

bilakonvalinka ( 28. ledna 2020 06:34 )

Gemino - naprosto s vámi souhlasím!

gemino ( 28. ledna 2020 05:22 )

Svět se stejně zbláznil. Zemřel velice úspěšný basketbalista a všechny celebrity se můžou podělat, jen aby vyjadřovaly smutek co nejviditelněji. Ano, je to smutné a Kobe byl fakt fenomenální sportovec. Ale jinak?
Když zemřel akademik Antonín Holý, objevitel řady antivirotik využívaných při léčbě HIV/AIDS, hepatitidy typu B či oparů, tedy vyjímečný člověk, který svojí genialitou sloužil celému lidstvu, nikdo, včetně českých politiků, po něm ani neštěkl. Zvrhlý svět, kterým hýbou jen peníze...

Zobrazit celou diskusi