Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pilot natočil UFO, po 15 letech promluvil. „Porušovalo zákony fyziky,“ vzpomíná

Autor: Mii - 
21. prosince 2019
21:11

Pilot amerického námořnictva Chad Underwood, který natočil jeden z nejznámějších záznamů neidentifikovatelného létajícího objektu (UFO), se po 15 letech rozhodl o své zkušenosti promluvit. Podle něj není možné jednoznačně určit, zda záhadný letoun pocházel ze Země nebo ne. Šokoval jej však způsob, jakým se pohyboval. Underwood to řekl v rozhovoru pro časopis New York Magazine.

Incident se odehrál v roce 2004 poblíž americké letadlové lodi USS Nimitz, která byla součástí vojenského cvičení u pobřeží Mexika. Tehdy si posádka jiné letadlové lodi USS Princeton stěžovala, že již dva týdny sleduje na radarech podivný létající objekt.

To, co viděla, ji tak překvapilo, že radarový systém dokonce restartovala, aby si byla jistá, že se neporouchal. Radary ale letoun nejasného původu stále ukazovaly – a společně s tím způsob, jakým se pohyboval.

Objekt se jim nakonec odhalit nepodařilo. O několik dní jej spatřil až Underwood, když startoval ve stíhačce z USS Nimitz. „Najednou mi blikl radar. Pohybovalo se to dost zmateně,“ vzpomínal pilot v novém rozhovoru. Odhadoval, že letoun je od něj zhruba 32 kilometrů.

Nakonec k němu doletěl a setkání natočil. „Nacházel jsem se asi 15 metrů nad otevřeným oceánem. Prostě se to (UFO, pozn. red.) nadnášelo nad vodou,“ popisoval Underwood, co jako první viděl. „Ale nemělo žádný pohon, který to držel ve vzduchu – žádná křídla nebo motory,“ dodal.

Z celého setkání byl zmaten, protože podle něj letoun porušoval zákony fyziky. „Jsem si jistý, že to nebyla žádná střela nebo něco podobného, o čem jsme nevěděli, protože se to pohybovalo tak nesmírně podivně,“ je přesvědčený Underwood.  

Ani po 15 letech od incidentu z toho ale nevyvozuje meziplanetární návštěvu či zelené mužíky. Podle něj to prostě byl neidentifikovatelný létající objekt a tak k němu přistupoval. „Až takhle jednoduché to je. Nechám odborníky, aby to prozkoumali a zjistili, co to je. Já jsem jen člověk, co to natočil,“ říká pilot.

Že je záznam autentický, potvrdil v roce 2017 samotný Pentagon. Z videa se tehdy stal internetový fenomén.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vaber ( 22. prosince 2019 09:53 )

mazihvězdné lety v reálném čase nikdy nebudou možné, žádní mimozemštani sem nemohou doletět, možná ale kdysi byli na Marsu

Gejza Kotlar ( 22. prosince 2019 08:13 )

Co jdyš to sou meziplanetární cigáni😁😁😁

zanvani ( 22. prosince 2019 04:29 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

mckartny ( 21. prosince 2019 21:21 )

Copak se asi schovává v hlubinach....

Zobrazit celou diskusi