Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec (†50) tří dětí se zabil kvůli obavám z koronaviru. Sledoval videa o příznacích

Autor: kso - 
13. února 2020
11:25

Zemědělec K. Balakrishna (†50) z indické vesnice Thottambedu si vzal život, údajně ze strachu, že se nakazil smrtícím koronavirem. Předtím, než zemřel, se díval na četné množství informačních videí o koronaviru. Zvláštně se choval i ke své rodině, házel po ní kamení, aby se od něj držela dál. V úterý 11. února ho nalezla oběšeného na stromě u hrobu jeho matky. Zanechal po sobě vdovu a tři děti.

Podle slov Balakrishnovy rodiny si 1. února začal stěžovat na nachlazení a horečku. O čtyři dny později navštívil nemocnici ve městě Tirupati, kde mu lékaři předepsali léky na virózu a doporučili mu, aby nosil roušku. Dva dny zůstal v Tirupati u příbuzných, v sobotu 8. února se vrátil domů do Thottambedu. Jeho příznaky se prý nijak nelepšily.

Uzavřel se sám do karantény a žádal členy své rodiny, aby se k němu nepřibližovali. Všichni se ho snažili přesvědčit, že není možné, aby ve vesnici koronavirus chytil a že by ho lékaři z nemocnice nepustili, pokud by ho doopravdy měl. To ale muže nepřesvědčilo. Balakrishnův syn Balamurali vypověděl, že jeho otec začal nepřetržitě sledovat videa o příznacích koronaviru. „Začal po nás házet kamení, abychom se k němu nepřibližovali,“ popsal Balamurali jeho zvláštní chování.

V úterý časně ráno vyšel z domu a zvenčí ho zatarasil. Když se jeho žena probudila, museli jí z domu pomáhat sousedé. Vydali se Balakrishnu společně hledat a našli ho oběšeného na stromě. „Můj otec se bál, že na nás virus přenese. Oběsil se, aby nás zachránil,“ řekl Balamurali. 

V celém svazovém státě Andhrapradéš, kde se Thottambedu nachází, nebyl nikdy potvrzen žádný případ koronaviru.

Video  Klaus: Ekonomika koronavirus pocítí. Česko ale nezasáhne nijak výrazně.  - Epicentrum
Video se připravuje ...

pajato73 ( 13. února 2020 13:59 )

prehnana Laska, prehnana reakce... proste mu jebIo...

Zobrazit celou diskusi