Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

„Spratek“ Greta oslavila 17 a změnila si jméno. Proč si říká „Sharon“?

Autor: sova - 
4. ledna 2020
17:03

Pokud snad existuje někdo, kdo by se domníval, že švédskou klimatickou aktivistku Gretu Thunbergovou zná dnes již každý, bude třeba jej vyvést z omylu. Na internetu se objevilo video z britské vědomostní soutěže, ve které zazněla otázka právě na jméno sedmnáctileté iniciátorky hnutí Fridays for Future. „Sharon,“ vyhrkla zaskočená soutěžící a pobavila tím i samotnou Gretu. Ta si podle svého „nového jména“ změnila název svého twitterového účtu.

„Kniha z roku 2019 nazvaná No One Is Too Small to Make a Difference (česky Nikdo není příliš malý na to, aby něco změnil) je sbírkou projevů švédské klimatické aktivistky. Jak zní její jméno?“ zeptal se moderátor populární britské soutěže Mastermind John Humphrys.

V tomto případě šlo dokonce o „speciální“ verzi kvízu, ve kterém soutěží celebrity. Dotazovanou ženou tak byla britská seriálová herečka Amanda Hendersonová. Ta jen se zaskočeným výrazem zavrtěla hlavou a odpověděla „Sharon“.

Nové jméno k narozeninám

Klip se stal okamžitě populárním a na twitteru jej zhlédly již miliony diváků. Brzy se tak dostalo i k samotné Gretě, která se v pátek odpoledne - inspirovaná odpovědí soutěžící - rozhodla svůj účet na krátký čas přejmenovat.

Kromě toho si také zaktualizovala popis svého účtu, ve kterém upravila číslici u svého věku. Právě v pátek totiž Thunbergová oslavila 17. narozeniny. Fakt, že k nim dostane i novou přezdívku, ale nejspíš nečekala.

Zdenek Mencler ( 5. ledna 2020 17:21 )

Ano,je to spratek!! A velkej!!!! Doufám,že až ji budou trápit třeba měsíčky,že nevymyslí další kravinu.

Marcel msk ( 5. ledna 2020 00:54 )

Originální elf

Pepa Re ( 4. ledna 2020 19:43 )

Malá Hitlerka

gemino ( 4. ledna 2020 19:35 )

Zlý skřet...

verasum ( 4. ledna 2020 19:26 )

Potměšilý zlý ksindl brrr

Zobrazit celou diskusi