Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putin hrál hokej proti pohádkově bohatému oligarchovi. Trapnému pádu se tentokrát vyhnul

Autor: simao - 
25. prosince 2019
23:43

Vladimir Putin i tyto Vánoce vytáhl brusle a vydal se na led - zaútočit si mezi opatrně stínující obránce, připomínající spíše plaený komparz. Hrálo se tentokrát pod širým nebem na Rudém náměstí v Moskvě. A co bylo pro Putina důležité - neopakoval se jarní trapas, kdy zakopl na ledě při závěrečné děkovačce.

Marně ho tehdy naháněli, marně ho chytali. I prezident Ruska se někdy přehlédne a tak exhibiční utkání na jaře skončilo trapasem - Putin zakopl o připravený červený koberec, který v tu chvíli na ledě zkrátka nečekal. Na hokej však zdaleka nezanevřel. A na led se vydal i 25. prosince v Moskvě.

Další exhibiční zápas, při kterém Vladimir Vladimirovič oblékl tentokrát dres se sněhulákem, se odehrál na Boží hod pod širým nebem na Rudém náměstí. 

Po boku 67letého Putina nastoupili třeba ministr obrany Sergej Šojgu. Nechyběly ani ruské hvězdy - Pavel Bure, Valerij Kamenskij či Sergej Fjodorov.

Proti miliardáři a Putinovu pokladníkovi

V týmu proti Putinovi, kde se dle záběrů reportéra Bloombergu Scotta Rose obránci v aktivitě při bránění Putinových útočných výpadů příliš nepřetrhli, nastoupil třeba guvernér moskevského regionu Andrej Vorobjov či miliardář Gennadij Timčenko, rusko-finský podnikatel, oligarcha a Putinův spojenec, který mí s hokejem dost co do činění. Je totiž předsedou představenstva ruské KHL (Kontinentální hokejové ligy), v níž působí i řada Čechů.

Timčenko, který patří mezi nejbohatší Rusy vůbec, vedle toho působí i jako prezident hokejistů SKA Petrohrad a spolumajitel Jokeritu Helsinky, který však také hraje KHL. Bývá označován i za Putinova pokladníka, neboť spravoval prezidentovy zahraniční peníze - především ve Švýcarsku.

jonn ( 26. prosince 2019 06:44 )

Kníže a Zeman do branky.No nádhera

Martina indelov ( 26. prosince 2019 06:21 )

Hezká tradice. Neumím si představit tý naše politiky na bruslích. Feťáci pirati Kalousek a Fiala. A proti nim Babiš s ČSSD. Rozhodčí Japonský. To by byl zábavný pořad na Silvestra.

Zobrazit celou diskusi