Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Stávku v Amazonu protáhli do Štědrého dne. Skladníci v Lipsku chtějí vyšší plat

Autor: ČTK - 
20. prosince 2019
19:10

Stávka v logistickém centru americké společnosti Amazon ve východoněmeckém Lipsku neskončí v sobotu, jak bylo plánováno, ale potrvá až do Štědrého dne. Oznámil to dnes německý odborový svaz Verdi. Zaměstnanci se protestní akcí domáhají lepších platových a pracovních podmínek.

Podle Verdi stávkuje v Lipsku od pondělí každý den přes 400 pracovníků. Do stávky se připojili i zaměstnanci center Amazonu v Bad Hersfeldu a Koblenci. Zda i v těchto dvou městech bude protest pokračovat do 24. prosince, to zatím podle agentury Reuters není jasné.

Zaměstnanci amerického internetového obchodu v Německu a dalších zemích stávkují za zlepšení pracovních podmínek opakovaně. Naposledy v Německu přestali na protest pracovat v listopadu během takzvaného černého pátku, kdy obchody nabízejí slevy. Do stávky se zapojily stovky lidí. Amazon ale tvrdí, že v oblasti logistických center patří mezi nejlepší zaměstnavatele.

Amazon zaměstnává na 35 místech v Německu dohromady asi 20 000 lidí. Další tisíce pracovníků přechodně najímá před Vánocemi, aby zvládl nápor zásilek.

nimegu ( 20. prosince 2019 23:46 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

Zobrazit celou diskusi