Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Toaletní průlom: Šikmá mísa má odradit od vysedávání na WC, bolí z ní stehna

Autor: ČTK - 
19. prosince 2019
08:05

Toaletní mísy nakloněné směrem dolů o 13 stupňů navrhla jedna britská firma. Po pěti minutách sedění na nich začínají bolet stehna, což by mělo zaměstnance přimět trávit na toaletách méně času nebo vést ke kratším frontám u veřejných sociálních zařízení, napsal server Wired.

Zařízení nazvané StandardToilet již schválila British Toilet Association, což je organizace, která se zasazuje o kvalitnější sociální zařízení. Cena toalety se pohybuje od 150 do 500 liber (od 5000 Kč do 15 000 Kč). Tvůrce už jedná o dodávkách s radnicemi a firmami provozujícími odpočívadla u dálnic.

Zakladatel společnosti Mahabir Gill uvedl, že StandardToilet by se mohla objevit také na nádražích, v barech a obchodních centrech. Hlavním cílem šikmých toalet však je, aby zaměstnanci netrávili příliš času pobytem na wc s chytrým telefonem v ruce, což snižuje produktivitu práce.

Toaleta je zdraví prospěšná, tvrdí tvůrce

Sám Gill byl za svou pracovní kariéru mnohokrát svědkem také toho, že zaměstnanci na toaletách spali, a vadily mu fronty u veřejných záchodů. Úhel 13 stupňů je podle něj tak akorát, aby nezpůsobil zdravotní potíže. „Stačí ale k tomu, aby se člověk chtěl zvednout, co nejrychleji to jde,“ dodal. Jeho toaleta je prý i zdraví prospěšná, zlepšuje totiž držení těla. „Především ale šetří peníze zaměstnavatelů,“ uvedl Gill.

pondcamrest ( 19. prosince 2019 16:08 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

Zobrazit celou diskusi