Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Greta (16) se konečně vrátila domů. Ve Švédsku aktivistku vítali i dva psi

Autor: ČTK, sova - 
17. prosince 2019
14:30

Švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová (16) dorazila po několika měsících na cestách domů. Na twitteru v úterý zveřejnila fotografii ze Stockholmu, na níž je zachycena se dvěma psy. „Doma,“ zní stručný popisek k fotce. Kdy přesně Thunbergová do švédské metropole dorazila, není jasné. V sobotu zveřejnila na twitteru fotografii z vlaku, kterým projížděla Německem.

Šestnáctiletá Thunbergová je hlavní tváří globálního studentského hnutí Fridays for Future (Pátky pro budoucnost), které chce přimět zejména politiky, aby urychleně a konkrétními činy bojovali proti globálnímu oteplování.

Ve Stockholmu spustila páteční stávky

Svou ekologickou aktivitu zahájila loni v létě ve Stockholmu protestem před švédským parlamentem, při němž držela transparent s nápisem Školní stávka za klima. Posléze se k ní připojili studenti ze Švédska i dalších evropských států, kteří takto začali stávkovat každý pátek.

V polovině srpna Thunbergová vyplula na jachtě z Británie do Spojených států, kde se zúčastnila mimo jiné klimatického summitu OSN. Ostře na něm kritizovala politiky za nečinnost a vyzvala je ke konkrétním krokům v boji s klimatickými změnami. Následně se přeplavila přes Atlantik na katamaránu zpět do Evropy a v Madridu se zúčastnila klimatické konference. Po zastávce na demonstraci v severoitalském Turíně zamířila do Švédska.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zaklinac ( 18. prosince 2019 16:00 )

Ty imcelile. Nejdříve si zjisti,jak to bylo doopravdy,než zacneš kvakat hovadiny. Jsi typickej českej debil.

Zaklinac ( 18. prosince 2019 15:56 )

Kdyby si typicky český človíček zjistil trošku více,zjistil by,že nelže ona ,,zlobivá holka,,.ale spíše novináři.. je to dost často vytržené z kontextu,tak si prosim hlavně vy...občané České republiky nejdříve rozmyslete,co budete plácat...Greta sice zvelicuje ohledně klimatu,ale její komentáře si každý prekrucuje po svém.

iFender ( 17. prosince 2019 19:49 )

Davejte na ni pozor ,aby se nevztekla!

kaonkl ( 17. prosince 2019 16:18 )

Běžte už do háje s touhle nemocnou puberťačkou.
Pobavilo, jaký je pokrytec. Nechala se vyfotit obklopená zavazadly v německém vlaku, jak chuděra sedí na zemi , s poznámkou, že německé vlaky jsou přeplněné. Tím naštvala dopravce, který jí obratem konfrontoval konstatováním, že by bylo hezké, kdyby přiznala,že cestovala s otcem na místenky v první třídě a že se personál o ně velmi pěkně celou cestu staral.
Jen další důkaz, jak fotky dokáží být manipulativní.

Ocicko ( 17. prosince 2019 16:08 )

Ti psi jsou proti ní krásní. Nemá ona dauwnův syndrom? Podle ksichtu bych to tipoval.

Zobrazit celou diskusi