Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Prezidenta náhle převezli do vojenské nemocnice. Zemana hostil Vučić v září

Aktualizováno -
16. listopadu 2019
17:17
Autor: ČTK, tsv - 
16. listopadu 2019
10:40

Srbský prezident Aleksandar Vučić (49) byl v pátek vpodvečer přijat do vojenské nemocnice v Bělehradě kvůli kardiovaskulárním problémům. Informovala o tom v sobotu srbská média s odvoláním na sdělení generálního sekretariátu hlavy státu.

Ve stručné informaci sekretariátu se neuvádějí žádné podrobnosti o tom, jakého rázu problémy 49letého prezidenta s oběhovým systémem jsou. Nic konkrétního agentuře Tanjug později nesdělila ani poradkyně šéfa státu Suzana Vasiljevičová.

„Zdravotní stav srbského prezidenta Aleksandara Vučiče je stabilní, ale z preventivních důvodů zůstává ve VMA,“ citoval Tanjug stručné vyjádření Vasiljevičové.

Vučić v posledních letech v Srbsku drží moc pevně v rukou. Po drtivém vítězství své Srbské pokrokové strany (SNS) ve volbách v roce 2014 se stal premiérem a o tři roky později vyhrál prezidentské volby. I když úloha hlavy státu je v této balkánské zemi spíše reprezentativní, Vučić stále mocensky řídí zemi jako předseda SNS, která je u moci fakticky už od úspěchu ve volbách v roce 2012.

V září byl na návštěvě Srbska český prezident Miloš Zeman. Srbský prezident je již dlouho pod neustálým silným tlakem doma i ze zahraničí zejména kvůli řešení problematických vztahů s Kosovem. Opozice ho kromě toho obviňuje z autoritářství a omezování svobody slova.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Barbora Fredrichov ( 18. listopadu 2019 16:25 )

Být srbským prezidentem, tak mám problémy se srdcem pořád. Teď jsem narazila na tuhle stránku, moc "zajímavé".. www.na­vrat­doval­bone­.cz Máte názor, že se jedná o propagandu, nebo ne?

Toma?_Potyka ( 16. listopadu 2019 18:44 )

Titulek zajímavý.

kriv ( 16. listopadu 2019 17:43 )

Prasata se ozvali.Omlouvám se všem vepříkům.

XYZ3 ( 16. listopadu 2019 15:58 )

Já už myslela, že toho našeho...😏

Zobrazit celou diskusi