Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zvrat v útoku na školačku (13) v Německu: Policie má za to, že si vše vymyslela

Aktualizováno -
15. listopadu 2019
17:10
Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
15. listopadu 2019
15:50

Německá policie pátrá po útočníkovi, který ve čtvrtek vpíchl dívce (13) do těla neznámou látku, informovala agentura DPA. Co přesně jí do těla vpravil, není známo. Dívka byla po útoku ve vážném stavu, podle informací německého tisku však není v ohrožení života. Kriminalisté na začátku vyšetřování oznámili, že je možné, že to nebyl ojedinělý čin, protože násilník mohl či může mít další oběti. Nicméně další šetření ukázalo, že si dívka mohla také všechno vymyslet. 

Incident se stal dopoledne v západoněmeckém Gelsenkirchenu. Školačce nejdříve muž v bílých rukavicích vyhrožoval nožem a přinutil ji, aby ho následovala. Poté jí na nedalekém parkovišti vpravil injekcí do těla neznámou látku.

Je dívka už šestou obětí?

Po činu muž německy a bez přízvuku řekl „číslo šest“. Policie proto nevylučuje, že dívka nebyla či nebude jedinou napadenou. Prozatím ale kriminalisté nemají žádné podobné případy hlášeny.

O stavu dívky úřady podrobnosti neuvedly. Policejní mluvčí neupřesnil, jakými problémy bezprostředně po útoku trpěla, sdělil jen, že v péči lékařů zůstane delší dobu. Řekl také, že určení látky, která byla použita, je velmi problematické, neboť lékaři nevědí, co přesně mají hledat.

Napadená přesně popsala útočníka

Policie od dívky rovněž získala detailní popis útočníka. Jedná se o muže mezi 30 až 40 lety, vysokého asi 180-185 centimetrů. Měl velké tmavé oči a huňaté obočí, oblečen byl v zimní bundě tmavé barvy značky Marc O'Polo s kapucí s umělou kožešinou, v černých džínech a kolem krku měl černobílou pruhovanou šálu, na nohou pak černé botasky značky Fila.

Obrat ve vyšetřování

Nicméně po páteční tiskové konferenci je vše jinak. Kriminalisté se domnívají, že si školačka všechno vymyslela. Dívka byla v nemocnici podrobena detailnímu vyšetření, které ukázalo, že potíže, se kterými byla hospitalizována, si způsobila „s největší pravděpodobností“ sama, oznámili vyšetřovatelé. Navíc byla znovu vyslechnuta za přítomnosti právníka.

„Sérologické testy neukázaly přítomnost žádné cizí látky. Vyšetřovatelé se v tuto chvíli domnívají, že dívka útok předstírala. Nicméně vyšetřování dál pokračuje, policisté nechtějí nic přehlédnout, berou případ velmi vážně. Dívka pravděpodobně bude čelit následkům svého činu,“ stojí v policejním prohlášení.

kralovna-vsech-mori ( 15. listopadu 2019 17:55 )

Tak to mě bylo jasmé hned jak jsem si přečetla jak se to rojí na diskusi Romea. Tak hlavně že holka co německy kale neumí, věděla, že neměl přízvuk.

Zdeniba ( 15. listopadu 2019 16:55 )

Na Bildu píšou,že prý si to vymyslela.

ostuda ( 15. listopadu 2019 16:50 )

čerti v druhý generaci už mluví jako běžný němec ale sebevědomí a agresivní jsou víc než ta první

Zobrazit celou diskusi